De zorg heeft koplopers nodig
Mensen zoals jij, die het lef hebben om het anders te doen. En dat begint met een frisse blik. Kom daarom naar Tijd voor Toekomst, ons jaarlijkse event voor bestuurders in de zorg.
donderdag 26 maart 2026
Externe locatie
12.30/13.15 uur ontvangst
Thema: tba
Deelname is gratis
Populair onder bezoekers
Tijd voor Toekomst
We nodigen je graag uit voor ons jaarlijkse event Tijd voor Toekomst, het thema wordt binnenkort bekend.
Tijd voor inspiratie
De sprekers van 2026
Tijd voor actie met AAGtalks en masterclasses
Klik op het plusje om meer te lezen over de AAGtalks en masterclasses!
In deze AAGtalk krijg je een uniek kijkje in onze keuken en bieden we je inspiratie aan de hand van twee voorbeeldprojecten waar we trots op zijn! Zo duiken we in de nieuwe Koers van HilverZorg waarin het fluïde organiseren en samenwerken centraal staat en staan we stil bij het wijkgerichte Wooncirkelconcept van RIBW Nijmegen en Rivierenland.
Met AAG-er Roger Boersma in samenwerking met Rachel Leijdekkers, bestuurder HilverZorg en Caroline Truijens, bestuurder RIBW Nijmegen en Rivierenland

Na zijn inspirerende keynote neemt Joris Arts je samen met AAG-er Johan de Vogel mee in een interactieve workshop over het leren van andere sectoren. Hoe gaan succesvolle bedrijven om met het uitbesteden van diensten en wat kunnen we daarvan meenemen naar de zorgsector?
Tijdens deze AAGtalk ontdek je praktijkvoorbeelden van bedrijven die uitblinken in efficiëntie en strategische keuzes rondom uitbesteding. Vervolgens maken we samen de vertaalslag naar jouw eigen organisatie: welke kansen liggen er om slimmer te werken en meer focus te houden op je kernactiviteiten?
Daarnaast verkennen we hoe AAG hierin een rol kan spelen, met oplossingen die jou en je organisatie verder kunnen helpen. Kom geïnspireerd en met nieuwe inzichten de deur uit!
Met AAG-er Johan de Vogel en keynote spreker Joris Arts

Anders en betekenisvol ondersteuning bieden en daarover verantwoorden. Niet omdat je het moet, maar omdat je het wil, op zo’n manier die aansluit bij wat de bedoeling is: zorgen voor de mens, samenleving en planeet.
Verantwoording in de zorg. Papierwerk, accountants, jaarverslagen. Kan het saaier? Want het is niet spannend maar buitengewoon essentieel. Toch mag verantwoording nooit enkel over het papierwerk gaan. Het zou moeten gaan over de vraag hoe we écht het verschil maken voor mensen in de zorg. Waar zitten kansen? Waar zien we ruimte voor verbetering op het gebied van verantwoording, maar ook vooral hoe de zorg zo dicht mogelijk bij de bedoeling blijft: het goede doen voor de mens.
Ageeth Ouwehand, Raad voor Volksgezondheid en Samenleving en bestuurder van ’s Heerenloo, Gerjanne Kleen, bestuurder van JP van den Bentstichting verzorgen samen met AAG-er Marcel Melenhorst de AAGtalk.

In de zorgsector, waar financiële en personele druk steeds intenser wordt, is het verbeteren van prestaties een onmisbare stap geworden. Met de zorgkosten die jaarlijks stijgen, politieke druk en toenemende risico’s voor zorgaanbieders, is actie ondernemen cruciaal. Met weinig hulp in zicht, is het duidelijk: je moet het zelf doen! Maar waar begin je? En hoe maak je een echte impact? Ontdek de route naar financiële verbetering.
In deze masterclass kijken we anders naar bedrijfsvoering, identificeren we knelpunten en navigeren we vanuit cijfers naar oplossingen.
Met AAG-ers Robert Weij, Johan van Houwelingen en Sjoerd Simons.

Keuzes maken met je onderbuikgevoel? Dat is verleden tijd: in onze masterclass ontdek je hoe je tot overtuigende HR-oplossingen komt met objectieve data.
Je duikt in een uitdagende casus van de Stichting Onbalans. Hun vraagstuk is: Waarom verlaten zoveel medewerkers onze organisatie? Binnen 15 minuten analyseer je de data, en je beoordeelt wat er aan de hand is. Samen met de andere deelnemers breng je vervolgens collegiaal advies uit, aan de nog onervaren bestuurder van de stichting.
Kun jij data slim inzetten en toepassen? Onder tijdsdruk? We zijn benieuwd!
Uitnodiging: mail ons vooraf jouw businessvraag
Tijdens de masterclass laten we ook zien hoe je bestaande vraagstukken benadert met datagedragen werken. Dus: mail 📩 ons jouw vraagstuk en wellicht behandelen we jouw vraagstuk direct tijdens de masterclass. Een concrete businessvraag is bijvoorbeeld: “Welke factoren dragen bij aan het hoge percentage uitstroom van nieuwe medewerkers binnen mijn organisatie, en hoe kunnen we dit percentage verlagen?”
Grijp deze kans om de schat aan slapende data in je organisatie wakker te schudden!

De krapte op de arbeidsmarkt drukt zwaar op de zorgsector. Medewerkers rennen zich rot, maar de voldoening blijft uit: collega’s raken opgebrand, processen verlopen stroef, cliënten komen aandacht tekort.
Kan dat nou echt niet anders? Zeker wel.
Nanda van Heerde en Günther Soumokil laten je zien hoe.
Ontdek hoe je welzijn, wonen en zorg integraal organiseert, vanuit één team rond de cliënt. Met de mindset ‘de juiste mensen de juiste dingen laten doen’ ontwikkel je een totaal andere kijk op integrale dienstverlening.
De tijd van stilstaan is voorbij. Laat je inspireren, zodat je jouw organisatie de zet in de goede richting kunt geven.

Programma in vogelvlucht

Inclusief boek ‘Wat de zorg kan leren van…?’
Wat kan de zorg kan leren van…? opent je ogen voor de mogelijkheden en uitdagingen van een sector die wel degelijk klaar is voor transformatie.
Marijke van Putten, psychiater en voormalig bestuurder GGZ Noord-Holland-Noord: “Aan de zorg de opgave om te gaan putten uit de geweldige voorbeelden uit dit boek, die stuk voor stuk een bijdrage zouden kunnen leveren aan de opgave waar we voor staan: meer cliënten, lagere kosten en hogere klanttevredenheid. Aan de slag!”
Peter van der Meer, Bestuursvoorzitter HagaZiekenhuis: “Not invented here! Dit horenwe veel in de zorg. Dus we vinden alles zelf uit en anders is het niet goed. Raar eigenlijk als je zoveel kunt leren én kopiëren van andere bedrijven. A must read dus. Of nog beter: A must do boek.”
Jolanda Buwalda, Bestuursvoorzitter Omring: “Wat de zorg kan leren van… Joris Arts, onze verbindende public private innovator! Dat staat in dit boek vol met aansprekende toepasbare voorbeelden.”
De locatie
We verwelkomen je bij De Woonindustrie in Nieuwegein waar we samen een stap zetten naar een frisse blik en onverwachte inzichten. In de inspirerende omgeving van De Woonindustrie brengen we het thema Anders Kijken tot leven. Met ruim 300 merken en makers om ons heen, is er geen betere plek om uit je comfortzone te stappen en je creativiteit te laten stromen. Van meubels tot verlichting, deze locatie ademt innovatie en laat zien hoe Anders Kijken leidt tot verrassende mogelijkheden. ‘De grootste woonkamer van Nederland’ is gemakkelijk te bereiken met zowel de auto als het OV. Je stapt voor de deur uit. Parkeren is gratis.

























Ruim 120 zorgbestuurders gaven het event gemiddeld een dikke 8.
Deze dag is voor jou
Of je nu actief aan de slag wilt, aandachtig wilt luisteren of graag met andere deelnemers spart: deze dag is voor jou. We houden rekening met doeners en denkers, solisten en teamplayers, nieuwkomers en bekenden.
Het programma is ruim opgezet. Er is alle tijd voor een goed gesprek, een individuele overpeinzing of een moment om je mail te checken.
En natuurlijk zorgen we ook voor de inwendige mens. We ontvangen je met koffie of thee en iets lekkers. De hele dag staat er overal koffie, thee en water voor je klaar, en tussendoor serveren we fijne vega snacks. Het diner is een verrassend vegetarisch menu met drie gangen. Je kunt vooraf je wensen en allergieën doorgeven.
Vragen en contact
Vragen over dit evenement? Neem contact op met Antoinette van Alphen, dagvoorzitter van het event Tijd voor Toekomst.