Skip to content

Nanda van Heerde

senior consultant capaciteit, planning & beheer

Binnen de zorgsector werken is een cadeautje. We voelen de urgentie en werken met passie aan ons vak. Het gaat om mensen en om zorgen voor elkaar, zo zie ik het. Ondanks dat mijn carrière niet binnen de zorgsector is begonnen (enkele gemiste jaren voor mij!) moest het toch echt zo zijn. Ik hoor vaak ‘je spreekt onze taal’ en ‘je snapt waar het echt om draait’. Gelukkig maar dat ik inmiddels dus volledig werkzaam ben voor de zorg bij AAG!

In de productie ben ik 12 jaar geleden begonnen met veelal ‘ad hoc’ planningen. Altijd in de actiestand! Als technisch planner ben ik mij vervolgens gaan vastbijten in het optimaliseren van routes en middelen in de logistieke wereld. Daarbinnen heb ik een stap gemaakt naar coördinator planning en projecten en zo alsmaar verder gaan ontwikkelen. Zo ben ik mij gaan verdiepen in Lean Six Sigma en heb ik o.a. een landelijke centralisatie van de planning mede geleid. De vele verbindingen die ik toen heb moeten leggen tussen mensen, processen en systemen was een enorme klus en heeft veel indruk op mij achtergelaten.

Ik vond mijn kracht in het hebben van een creatieve blik op het vinden van duurzame oplossingen en optimale werkprocessen. Nieuwe wegen bewandelen vindt men logischerwijs spannend maar ik zie hier juist vaak prachtige (persoonlijke) ontwikkelingen uit ontstaan.

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden en zo ook naar een optimale planning! Ik heb geleerd dat een (rooster)methodiek passend moet zijn of moet worden gemaakt op het beleid van de organisatie. Processen moeten soms worden aangepast en de systemen moeten als middel optimaal ondersteunen. Enkel dan kan je de medewerkers, cliënten én de organisatie goed bedienen. De verbinding leggen is de sleutel tot succes.

Na enkele jaren als projectleider en manager van een team ben ik twee jaar geleden echt goed terecht gekomen, namelijk bij AAG. Hier kan ik mijn talent en ervaring optimaal inzetten binnen de organisaties waar ik mij het meeste thuis voel, de zorg! Ook word ik bij AAG gestimuleerd om te blijven leren en ontwikkelen. Ik heb alle jaren veel geleerd, uit boeken en diverse trainingen. Maar de mensen waarmee ik nu werk én waarvoor ik nu het werk uitvoer, daar leer ik het meeste van!

Search