Skip to content
Terug naar expertises

Capaciteit & Planning

Als schakel tussen de zorgvraag en de inzet van medewerkers maken we een planning die klopt. Cruciaal voor collega’s, cliënten én de organisatie.

Lees verder Neem contact op

Optimale planning

Als het rooster maar op orde is… Dat zullen veel zorgmanagers denken. Want dan hebben medewerkers niet alleen meer plezier, maar ook voldoende tijd voor betere zorg. En je werkt meteen aan een gezonde bedrijfsvoering. Maar door de krapte op de arbeidsmarkt en kosten die boven de begroting uitstijgen, staat een optimale planning tegenwoordig onder hoge druk. Dit vraagstuk leeft tegenwoordig in vrijwel iedere zorgorganisatie.

We geloven dat een standaardoplossing niet bestaat.
Capaciteit voor de lange termijn brengen we vroegtijdig in kaart.
We hebben kennis van ondersteunende planningssoftware.
En we leveren as a service: integraal capaciteitsmanagement, functioneel beheer en operationeel plannen.
Experts Jaap en Stijn denken graag met je mee
Samen

Onze adviseurs zijn onafhankelijk en kennen je uitdagingen.

Maatwerk

Oplossingen die passen bij de situatie en je zorgorganisatie.

Ervaring

Van strategie tot operatie: geen geheimen dankzij 60 jaar ervaring.

De juiste schakel

Het AAG-team Capaciteit & Planning is de juiste schakel tussen je zorgvraag en rooster. We spreken dezelfde taal, gaan voor maatwerk en zijn door de wol geverfd.

Capaciteit & Planning-expertises

Doordat we de zorgsector als geen ander kennen, weten we hoe cruciaal een optimale planning is voor de organisatie. En nog veel belangrijker: we weten hoe je hierop grip krijgt én houdt.

Visie en beleid

Het meest belangrijk vinden wij om de zorgorganisatie eerst te helpen bij het bedenken van een visie en beleid op het gebied van personeelsplanning. Dat is de basis.

Opstellen planproces

Samen met de organisatie zetten wij een goed planproces op dat bijdraagt aan de professionalisering van de planorganisatie.

Integraal capaciteitsmanagement as a service

We stemmen de zorgvraag, capaciteit van de medewerkers, behandelcapaciteit, behandeltrajecten, ruimtes, middelen én processen zorgvuldig op elkaar af. Zodanig dat je proactief kunt sturen.

Operationeel plannen as a service

De juiste medewerker, op het juiste moment, op de juiste plek: het is een vak apart. Gelukkig zijn onze ervaren planners op de hoogte van alle zorgontwikkelingen en kennen ze diverse planningssystemen.

Functioneel beheer as a service

De vertaalslag van planningssoftware naar de behoefte van de eindgebruiker kan een functioneel beheerder als spin in het web maken. Wij kunnen die rol met je vormgeven of tijdelijk invullen.

Samen de zorg beter maken?

Capaciteit & Planning is slechts één van onze expertises. We helpen zorgorganisaties op veel meer gebieden om hun bedrijfskundige processen te verbeteren. Op welk vlak we ons ook begeven: we verbinden mensen, processen en systemen optimaal, zodat je medewerkers en jij kunnen uitblinken. Zullen we samen de zorg beter maken?

Contact

Maak kennis met onze specialisten

De planning van medewerkers is een zorg op zich. Onze planningsspecialisten nemen die graag uit handen als dé schakel tussen vraag en beschikbare capaciteit.

Meer weten over een optimale planning? Neem contact met mij op!

Remco Vermeulen

manager capaciteit, planning & beheer

Neem direct contact op

Opleidingen

We leren elke dag bij. Die kennis delen we graag via onze opleidingen.

Lees verder

Klantcases

Hoe we andere zorgorganisaties hebben geholpen? Laat je inspireren!

Lees verder

Producten

AAG-producten en diensten tillen processen naar een hoger niveau.

Lees verder

Veelgestelde vragen

Om personeelsplanning binnen de organisatie te verbeteren, is er eerst inzicht nodig. AAG verschaft dit inzicht door een planorganisatiescan. Met deze scan heb je in een oogopslag duidelijk wat de status is van; visie en beleid, planproces, systeem, cultuur en gedrag van de planorganisatie. In de resultaten van de scan zitten ook handvatten waarmee je direct aan de slag kan.

Je kan het beste professionele software voor personeelsplanning gebruiken. Er zijn verschillende pakketten op de markt. Neem contact met ons op voor een volledige lijst. Welk softwarepakket het beste past, ligt volledig aan de wensen en eisen van jouw organisatie.

Jazeker! Onze dienstverlening bestaat uit verschillende facetten, waar detachering van onze consultants er één van is. Zij hebben jarenlange ervaring als functioneel beheerder bij tal van zorgorganisaties. Naast tijdelijke detachering, bieden we onze expertise ook door projecten te managen en via consultancy.

Jazeker! De training is praktijkgericht. Hiermee leer je alle ins en outs van het vak personeelsplanning. Meer informatie vind je hier: AAG opleidingen

Neem dan contact op met een van onze deskundige consultants. Wij helpen je graag om de best passende oplossing voor jouw organisatie te vinden.

Search