Skip to content
Bekijk alle opleidingen

Zorgverkoop

24 september 2024

09.00 – 16.30 uur

‘s-Hertogenbosch

625

De functie van Zorgverkoper is nog relatief nieuw in het zorglandschap. Door de verdere versnippering van het aantal zorgverzekeraars waarmee jaarlijks afspraken gemaakt moeten worden in de ZVW, maar ook door de overgang van de Jeugdzorg naar de gemeenten is er in de financiering van de zorg een zeer complex werkveld ontstaan. Zorgorganisaties hebben tegenwoordig te maken met verschillende financieringsstromen en ook een groot aantal financiers.

Aanmelden

In het kort

De training Zorgverkoop biedt je meer inzicht in het zorgverkoopproces, de vaardigheden die van jou als zorgverkoper gevraagd worden en ook de positie van zorgverkoop binnen de organisatie.

Ben jij net gestart of ga je binnenkort starten als zorgverkoper en ben je op zoek naar meer vakinhoudelijke kennis? Of ben je vanuit een andere functie betrokken bij het zorgverkoopproces en ben je benieuwd naar wat zorgverkoop precies inhoudt? Geef je dan op voor deze training. In één dag word je op de hoogte gebracht van de belangrijkste aspecten met betrekking tot de functie van zorgverkoop.

Maar ook als je inmiddels een meer ervaren zorgverkoper bent, is deze training zinvol voor jou. De training geeft meer inzicht in de invulling van jouw functie in combinatie met de specifieke kenmerken binnen jouw organisatie, maar ook met wat er vanuit de externe omgeving van de organisatie wordt gevraagd.

De onderwerpen die tijdens de training aan bod komen, zijn onder andere:

 • Een korte toelichting op de geschiedenis van de zorgfinanciering en de verschillende financieringsstromen in het Nederlandse zorglandschap.
 • Model vaardigheden/kennis zorgverkoper: Welke vaardigheden heeft een zorgverkoper nodig om goed te kunnen functioneren in de huidige complexe wereld van de zorgfinanciering?
 • Invulling functie zorgverkoop: In welke situatie bevindt een zorgorganisatie zich en met welke stijl wordt naar buiten getreden? Welke vaardigheden passen het beste in een bepaalde situatie en bij een bepaalde stijl?
 • Match organisatie en zorgverkoper: Hoe kun je dit in beeld brengen?
 • De praktijk:
  • overzicht houden;
  • risico’s in de overeenkomsten vertalen naar de organisatie;
  • aandachtspunten bij het ondertekenen van de overeenkomsten;
  • agendavorming.
 • Positionering van zorgverkoop in de organisatie.
 • Een korte inkijk in de toekomstige ontwikkelingen, welke mogelijk invloed hebben op de invulling van de functie van de zorgverkoper.

“Er is een zeer complex werkveld ontstaan. Wij ontwikkelden daarom deze nieuwe training voor zorgverkopers!”

Tom Deiling, business consultant

Voor wie

Deze 1-daagse training is voornamelijk bedoeld voor de startende zorgverkoper (0-2 jaar ervaring in de functie van zorgverkoper) en medewerkers die vanuit een andere functie betrokken zijn bij het zorgverkoopproces binnen de organisatie. Maar ook voor de meer ervaren zorgverkoper is deze training zinvol. In dat geval dient de training als verdiepingsslag.

Eindtermen

Je gaat naar huis met:

 • nieuwe en opgefriste kennis over het zorgverkoopproces;
 • bredere kennis over de verschillende financieringsvormen;
 • meer inzicht in de vereiste vaardigheden/kennis van een zorgverkoper;
 • handvatten voor de invulling van de functie zorgverkoper;
 • meer inzicht in de match tussen de organisatie en zorgverkoop;
 • een beter beeld van zorgverkoop in de toekomst.
Studiebelasting en -materiaal

Voor deze opleiding wordt van de deelnemers geen extra studiebelasting verwacht.

Er ligt een pen en blocnote voor je klaar. Er wordt geen geprint studiemateriaal verstrekt. Na afloop van deze opleiding ontvang je een evaluatieformulier van ons met het verzoek deze in te vullen en te versturen. Je krijgt daarna automatisch de link naar de presentatie en eventuele andere downloads per e-mail.

Programma

09.00 - 10.00Voorstelronde
Een stukje geschiedenis
Huidige situatie: 3 grootste financieringsstromen
Model vaardigheden en kennis zorgverkoper
12.00 - 12.45Pauze
12.45Invulling functie zorgverkoop
Match organisatie en zorgverkoper
De praktijk
Positionering zorgverkoop
De toekomst
16.30Afsluiting

Aanmelden

24 september 2024

Aanmelden voor andere datum

Voor deze opleiding is nog geen nieuwe datum gepland.

Docenten

Vragen en contact

Meer weten over deze opleiding? Neem contact met mij op!

Contact

Offerte

Vraag een offerte voor een incompanytraining aan!

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

AAG Opleidingen bv is opgenomen in het register van het Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs (CRKBO). De opleidingen van AAG zijn daardoor vrijgesteld van BTW.

Cedeo verleent erkenningen voor Maatwerk Bedrijfsopleidingen en voor Open Bedrijfsopleidingen op basis van een tweejaarlijks klanttevredenheidsonderzoek. Van de ondervraagden moet minstens 80% ’tevreden tot zeer tevreden’ zijn over de samenwerking en de geboekte resultaten, minstens 10 organisaties moeten AAG beschouwen als ‘voorkeursinstituut’. AAG is sinds 1995 Cedeo-erkend.

Alle opleidingen die AAG aanbiedt zijn ook incompany te volgen, met een programma op maat. Neem contact met ons op om jouw specifieke wensen te bespreken.

Via deze pagina kun je alle informatie en voorwaarden vinden van AAG opleidingen. Vragen hierover? Neem contact op met opleidingen@aag.nl.

 

Search