Ga naar hoofdinhoud
Bekijk alle opleidingen

Workshop: Opstellen van een AO/IC-plan

24 oktober

09.30 – 16.30 uur

‘s-Hertogenbosch

500

Bij een goedwerkende AO/IC (administratieve organisatie en interne controle) worden de opbrengsten tijdig, volledig en juist gerealiseerd, gedeclareerd en verantwoord. Hierdoor worden menselijke fouten geminimaliseerd en fraude zoveel mogelijk voorkomen. Bij een goedwerkende AO/IC kan de organisatie zelf afwijkingen en risico’s constateren, bijsturen en grip houden op de opbrengsten.

Aanmelden

In het kort

Voor het beheers- en controlesysteem geven wij je handvatten tijdens de workshop Opstellen van een AO/IC-plan. Een werkende AO/IC is belangrijk vanuit wet- en regelgeving (Wtza), maar ook om grip te hebben op de interne processen. Hierdoor worden de  financiële processen bij de zorgorganisatie goed geregeld. Ook draagt een AO/IC bij aan het hebben van heldere processen, wat het werkplezier op diverse afdelingen vergroot.

In de interactieve workshop “Opstellen van een AO/IC-plan” zal ook de theorie verweven worden, de volgende onderwerpen komen aan bod:                 

  • Waarom AO/IC?
  • AO/IC plan
  • Processen
  • Controleplan met risicoanalyse
  • Controledossiers
  • Controlememorandum
  • Hoe verbeteren

Hoe schrijf ik een controleplan?

De vraag hoe je als zorgorganisatie een goed controleplan schrijft wordt steeds belangrijker. Om jou hierbij te ondersteunen faciliteert AAG de workshop Opstellen van een AO/IC-plan.

Voor wie
Voor wie

AO/IC functionaris, Control, Zorgadministratie, financiële administratie, de afdeling waar AO/IC belegd is.

Eindtermen
Eindtermen

Een begin met het AO/IC controleplan en inzicht in de methodiek en actualiteiten.

Studiebelasting en -materiaal
Studiebelasting en -materiaal

Voor deze opleiding wordt van de deelnemers geen extra studiebelasting verwacht.

Er ligt een pen en blocnote voor je klaar. Er wordt geen geprint studiemateriaal verstrekt. Na afloop van deze opleiding ontvang je een evaluatieformulier van ons met het verzoek deze in te vullen en te versturen. Je krijgt daarna automatisch de link naar de presentatie en eventuele andere downloads per e-mail.

Programma

09.30 - 10.00Start en kennismaking
10.00 - 12.30AO/IC plan en processen
13.30 - 15.30Controleplan, controledossiers en controlememorandum
15.30 - 16.00Hoe verder in de praktijk?

Aanmelden voor een andere datum?

Docenten

Vragen en contact

Meer weten over deze opleiding? Neem contact met mij op!

Contact

Offerte

Vraag een offerte voor een incompanytraining aan!

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

AAG Opleidingen bv is opgenomen in het register van het Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs (CRKBO). De opleidingen van AAG zijn daardoor vrijgesteld van BTW.

Cedeo verleent erkenningen voor Maatwerk Bedrijfsopleidingen en voor Open Bedrijfsopleidingen op basis van een tweejaarlijks klanttevredenheidsonderzoek. Van de ondervraagden moet minstens 80% ’tevreden tot zeer tevreden’ zijn over de samenwerking en de geboekte resultaten, minstens 10 organisaties moeten AAG beschouwen als ‘voorkeursinstituut’. AAG is sinds 1995 Cedeo-erkend.
Alle opleidingen die AAG aanbiedt zijn ook incompany te volgen, met een programma op maat. Neem contact met ons op om jouw specifieke wensen te bespreken.
Via deze pagina kun je alle informatie en voorwaarden vinden van AAG opleidingen. Vragen hierover? Neem contact op met opleidingen@aag.nl.

Aanmelden

24 oktober 2023
Zoeken