Skip to content
Bekijk alle opleidingen

Van visie naar vastgoed

8 april

09.00 – 16.00 uur

‘s-Hertogenbosch

490

Ontwikkelen en realiseren van zorgvastgoed in moeilijke of onzekere tijden

Aanmelden

In het kort

Het is inmiddels een bekend gegeven: de zorg staat onder druk en de opgave op het gebied van zorghuisvesting is groot. Veel zorggebouwen zijn ‘op leeftijd’, maar vervanging is in deze tijd moeilijk; stijgende bouwkosten, energiekosten en rente. Dit maakt besluitvorming en het krijgen van financiering lastig.

Een bouwproject is al lastig, laat staan in moeilijke tijden. En hoe waarborg je het aansluiten van vorm, functie en duurzaamheid? Weten wat de stappen en risico’s zijn en hoe je daarmee om kan gaan kan al helpen.

Bij zorgorganisatie is vaak sprake van complexe ontwikkel- en realisatieprocessen. Het aansturen en beheersen van de benodigde fasen van het proces brengt (nieuwe) uitdagingen mee.

Want:

  • Welke uitdagingen kent de (zorg)organisatie en welke invloed heeft dit op de zorgvisie en vastgoedstrategie?
  • Hoe verhoudt het bestaande vastgoed zich tot de visie en strategie?
  • Hoe zorg je dat het zorgproces optimaal uitgevoerd kan worden in de gewenste huisvesting?
  • Hoe stuur je als zorgorganisatie een dergelijk ontwikkelproces van visie naar projecten aan?
  • Hoe borg je dat cliënten de huisvesting krijgen die je voor ogen hebt?

Het is in moeilijke perioden nog belangrijker om de basis van projectmanagement goed op orde te hebben. Tijdens deze opleiding bereiden wij jou maximaal voor op jouw ontwikkelopgave en aan de hand van praktijkcasussen geven wij je handvatten om zelf aan de slag te kunnen.

Voor wie

Ben je hierbij betrokken, bijvoorbeeld als zorgmanager, werkzaam bij een woningbouwcorporatie of ontwikkelaar of als beginnend projectleider, en wil je meer handvatten voor zo’n ontwikkelproces? Neem dan deel aan onze opleiding ‘Van visie naar vastgoed’.

Eindtermen

In één dag bereiden wij je maximaal voor op jouw ontwikkelopgave en aan de hand van praktijkcasussen geven wij je handvatten om zelf aan de slag te kunnen.

Studiebelasting- en materiaal

Voor deze opleiding wordt van de deelnemers geen extra studiebelasting verwacht.

Er ligt een pen en blocnote voor je klaar. Er wordt geen geprint studiemateriaal verstrekt. Na afloop van deze opleiding ontvang je een evaluatieformulier van ons met het verzoek deze in te vullen en te versturen. Je krijgt daarna automatisch de link naar de presentatie en eventuele andere downloads per e-mail.

Programma

09.00 - 09.30Ontvangst
09.30 - 10.00Introductie
10.00 - 11.00De ontwikkeling van visie, met concepten, naar strategie
11.00 - 11.15Pauze
11.15 - 12.00 Projectdefinitie en besluitvorming
12.00 - 12.45Lunch
12.45 - 14.15Haalbaarheid: Exploitatie (zorg - vastgoed & locatie - organisatie) & Duurzaamheid
14.15 - 15.45Projectmanagement: Stakeholdermanagement, Risicomanagement, Communicatie & participatie
15.45 - 16.00Afsluiting

Aanmelden

8 april 2024

Aanmelden voor andere datum

Voor deze opleiding is (nog) geen andere datum gepland.

Docenten

Vragen en contact

Vragen over deze opleiding? Neem contact met mij op!

Contact

Offerte

Vraag een offerte voor een incompanytraining aan.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

AAG Opleidingen bv is opgenomen in het register van het Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs (CRKBO). De opleidingen van AAG zijn daardoor vrijgesteld van BTW.

Cedeo verleent erkenningen voor Maatwerk Bedrijfsopleidingen en voor Open Bedrijfsopleidingen op basis van een tweejaarlijks klanttevredenheidsonderzoek. Van de ondervraagden moet minstens 80% ’tevreden tot zeer tevreden’ zijn over de samenwerking en de geboekte resultaten, minstens 10 organisaties moeten AAG beschouwen als ‘voorkeursinstituut’. AAG is sinds 1995 Cedeo-erkend.

Alle opleidingen die AAG aanbiedt zijn ook incompany te volgen, met een programma op maat. Neem contact met ons op om jouw specifieke wensen te bespreken.

Via deze pagina kun je alle informatie en voorwaarden vinden van AAG opleidingen. Vragen hierover? Neem contact op met opleidingen@aag.nl.

Search