Skip to content

Tijd voor Toekomst, speciaal voor managers, directeuren en controllers

Gratis inschrijven

Je hebt zelden wind mee in de zorg

De uitdagingen zijn net zo voorspelbaar als het Nederlandse weer.
Maar, je hebt altijd nog meer invloed achter het stuur dan op de achterbank.

Tijd voor Toekomst: de verantwoordelijkheid in eigen hand.

19 september 2024

Buitenplaats Doornburg, Maarssen

Deelname is gratis

09.30 – 17.00 uur

Drie sprekers met inspiratie-garantie

Scoren op eigen kracht

Hockey-international Kim Lammers speelde 200 interlands en maakte 124 doelpunten voor Oranje. Na een zware knieblessure en het missen van de Olympische Spelen in Beijing kwam ze sterker terug dan ooit. Kim vertelt over doorzetten als je de bodem raakt. Over hoe je jezelf aan de oren omhoogtrekt. Want iedereen kan impact maken met z’n eigen kracht.

Doorzetten tussen de kakkerlakken

Joseph Oubelkas belandt onschuldig in een smerige gevangenis in Marokko. Ondanks de onterechte opsluiting en het meedogenloze gevangenisleven besluit hij er het beste van te maken. In zijn lezing trekt hij parallellen tussen 4,5 jaar gevangenschap en de uitdagingen die op jouw bordje liggen. Hij zoomt in op doorzettingsvermogen en laat zien hoe onmisbaar mentale kracht is.

Overtuigen zonder te pushen

Hoe kun je andermans gedrag sturen zonder dwang of drang? Oud-wereldkampioen Debatteren Sharon Kroes neemt je mee in de psychologie van de overtuigingskracht. Je leert wanneer je confronteert, onderhandelt en meebeweegt. En hoe je omgaat met notoire neezeggers. Uiteindelijk gaat het om tweerichtingsverkeer: zélf beter luisteren, zodat anderen beter naar jóu luisteren.

Keuze uit zeven actieve workshops

We nodigen je uit voor onze prikkelende workshop over Performance-verbetering. Wat zijn de cruciale signalen waar je scherp op moet letten? Welke risico’s komt je organisatie tegen? Welke mogelijkheden heb je om jullie prestaties naar grote hoogten te tillen? Deze vragen staan centraal, en de antwoorden vinden we samen. We kijken ernaar uit om je actief hierbij te betrekken, zodat je grip krijgt op je organisatie dankzij je eigen performance.

Met AAG-ers Henrico van Nijnatten en Martin van der Waal.

Geef jouw medewerkers meer aandacht: ken ze zoals je je vrienden kent. Want als je weet met wie je samenwerkt, kun je ook inspelen op hun behoeftes en kun je meer invloed uitoefenen.
En dan word je – en blijf je – een aantrekkelijke werkgever én succesvolle bestuurder. In deze workshop delen we feiten, weetjes en inzichten waarmee de nut en noodzaak duidelijk wordt van het geven van de juiste aandacht aan jouw professionele vriendengroep. We laten je ervaren wat het doet wanneer je écht goede vragen stelt en nemen je mee in de positieve werking van actief luisteren. Het kan wat ongemakkelijk worden als je met je collega bestuurder gaat naar de plek der moeite. Het inzicht is goud waard!

Met AAG-ers Nanda van Heerde en Rick Gerritsen.

Iedereen kan voorspellen. Maar hoe weet je of je voorspelling goed is? Wat kun je doen om je voorspelling te verbeteren? En hoe doe je dit op basis van data?
Je ontdekt het allemaal in de workshop over forecasting. Je leert wat een forecast is, wat je ermee kunt, en wat de impact van een inschatting is. Het wordt een interactieve sessie, dus je doet zelf je voorspellingen. Zonder glazen bol of nattevingerwerk. En met een kritische blik.

Met AAG-ers Maikel Jonkers en Gerard de Ruig

Herken je het gevoel dat je veel tijd en aandacht kwijt bent aan de backoffice? Het gevoel dat processen beter kunnen, maar dat alles bij het oude blijft?

Herken je het gevoel dat je veel tijd en aandacht kwijt bent aan de backoffice? Het gevoel dat processen beter kunnen, maar dat alles bij het oude blijft?
In deze actieve workshop leer je aan de hand van trends hoe je toekomstscenario’s uitwerkt voor jouw backoffice. Zo krijg jíj grip op de backoffice van de toekomst!

Met AAG-ers Rens Adam en Mathijs Ras.

AAG gelooft in een goede bedrijfsvoering als stevig fundament voor de zorg. Met onze dienstverleningen zijn we er ook altijd op gericht om (bedrijfskundige) processen te verbeteren vanuit de overtuiging dat goede bedrijfsvoering ervoor zorgt dat zorginstellingen kunnen uitblinken in datgene waar ze goed in zijn. Daarin is het zorgvuldig in balans houden van drie elementen van belang: mens, proces en systeem.

De zorg is volop in beweging, veranderingen waarbij de menselijke factor een grote rol speelt. Er is bijna geen verandering zonder weerstand. Mensen komen in weerstand doordat ze het gevoel hebben dat er ‘weer iets van boven wordt opgelegd’. Vaak voelen ze zich niet gekend of gewaardeerd. Hebben tegenargumenten als ‘gebrek aan tijd’, ‘gebrek aan capaciteit’ of andere overtuigingen die in de weg staan van verandering. Zelfs als mensen wel gemotiveerd zijn om te veranderen dan nog kunnen ze worden tegengehouden door de context waarin ze zich bevinden, zoals gedrag van collega’s, belemmerende overtuigingen, eigen behoeften, twijfels, frustraties, angsten, gewoontes en prikkels. Deze begrijpen en ermee leren werken is de sleutel tot succesvolle beïnvloeding.

Verandermanagement is niet alleen focussen op het gewenste doelgedrag, maar begrijpen welk psychologisch krachtenspel tussen huidig en gewenst gedrag staat en dit kunnen sturen. Gedragsverandering is fascinerend, maar niet altijd eenvoudig.

Tijdens deze interactieve workshop werken we met het SUE | Influence Framework, een beïnvloedingsblauwdruk waarin alle psychologische krachten in kaart worden gebracht die tussen huidig en gewenst gedrag staan en kansen voor succesvolle verandering naar boven komen om een interventiestrategie te kunnen opstellen om weerstanden weg te nemen met behulp van bewezen principes uit de gedragswetenschap.  Voor ons is deze methodiek van de SUE Behavioural Design Academie de sleutel tot succes bij verandermanagement.

Met AAG-ers Jeanine de Vries en Florian Maissan

Circulair werken, medicijnresten beperken, afval reduceren: je wilt duurzaam werken. En binnenkort moet je dat ook kunnen aantonen, met de verplichte duurzaamheidsrapportage CSRD.
Tijdens Expeditie Zuiver Groen brengen we de duurzaamheidsreis van de zorgsector in kaart. Wat betekent duurzaamheid voor jouw organisatie? Wat kom je op je route tegen? Welke toppen heb je al bereikt? Allemaal vragen die we beantwoorden in de workshop. Je krijgt praktische tips om de steile flanken van de CSRD te beklimmen.

Met AAG-ers Noah Drummen en Patrick Vrijmoed

Het nieuwe zorglandschap verandert je speelveld als manager, directeur of controller. Je ontmoet nieuwe veldpartijen waar je tot nu toe amper mee te maken had. En; hoe verleen je zorg, als cliënten het zelf, thuis en digitaal moeten organiseren?

Al ruim 10 jaar geleden kondigde Willem Alexander in zijn troonrede aan dat we afscheid nemen van onze klassieke verzorgingsstaat. We werken toe naar een participatiemaatschappij. Wat betekent dat precies binnen onze vastgeroeste systemen?

Met het groeiend aantal -complexe- zorgvragen (thuis), het personeelstekort en de krimpende budgetten lijken onze vastgeroeste systemen tegen ons te werken. Maar wat als het systeem buigzamer is dan je denkt? Tijd om je speelveld te vergroten! En dat is precies wat we in deze workshop gaan doen.

Met AAG-ers Esther Adriaanse en Arnoud Zanen

Programma in vogelvlucht

09.00 - 09.30 uurInloop
09.30 - 10.00 uurWelkomstwoord en ontvangst met dagvoorzitter Antoinette van Alphen
10.00 - 11.00 uurTijd voor inspiratie met hockey-international Kim Lammers
11.00 - 11.15 uurPauze & verplaatsen
11.15 - 12.15 uurTijd voor actie met workshop naar keuze
12.15 - 13.00 uurLunchpauze & verder praten
13.00 - 14.00 uurTijd voor inspiratie met oud-wereldkampioen debatteren Sharon Kroes
14.00 - 15.00 uurTijd voor actie met workshop naar keuze
15.00 - 15.15 uurPauze & verplaatsen
15.15 - 16.15 uurTijd voor inspiratie met onschuldige ex-gevangene en onze superheld Joseph Oubelkas
16.15 - 17.00 uurAfsluiting met borrel

De locatie

We zijn te gast bij Buitenplaats Doornburgh in Maarssen, een verrassende plek aan de Vecht. Het klassieke pand is omringd door een prachtig park waar we volop gebruik van maken. De catering is duurzaam, origineel én – speciaal voor AAG – 100% vega. Wil je even op adem komen tussen de sessies door? Geniet dan van de bijzondere, hedendaagse kunst die je overal tegenkomt. Doornburgh is goed te bereiken met auto en OV. Parkeren is gratis.

Beperkte beschikbaarheid

Geef ruimte aan je eigen ideeën, leer van je collega’s en deel je expertise. Je hebt jezelf hard nodig de komende tijd.

Actie in de tent

Kennis is pas nuttig als je het toepast. Daarom ga je tijdens onze sessies actief aan de bak, met thema’s als regie, bedrijfsvoering en het leveren van goede zorg. Zo inspireer je jezelf en elkaar.

Meet & eat (& geniet)

Naast de sessies is er alle ruimte om de andere deelnemers op te zoeken, want je leert minstens zoveel van ons als van je collega-managers, directeuren en controllers. Bijpraten met bekenden, nieuwe mensen ontmoeten, AAG-ers aan de jas trekken: kan allemaal.

En wie zijn wij?

AAG, aangenaam. We helpen zorgorganisaties bij het verbeteren van hun bedrijfskundige processen. Door mensen, processen en systemen optimaal met elkaar te verbinden, laten we zorgorganisaties uitblinken. Zo maken we samen de zorg beter.

Vragen en contact

Vragen over dit evenement? Neem contact op met Antoinette van Alphen, dagvoorzitter van het event Tijd voor Toekomst.

Gratis reserveren
Mail Antoinette
Bestuurderseditie van Tijd voor Toekomst

Op 15 mei 2024 organiseerden we Tijd voor Toekomst In Eigen Hand voor bestuurders. Zelfde locatie, zelfde programma en zelfde sfeer.

Wij kijken er met trots op terug omdat 80 zorgbestuurders tijd vrij maakten voor de toekomst. Omdat het event werd beoordeeld met een dikke vette (of ruime) 8. En omdat de prettige sfeer waarin we elkaar inspireerden, beter leerden kennen en ervaringen deelden, voelde als een warme deken.

Sfeer proeven? Bekijk hieronder en hiernaast de foto’s en de aftermovie!

Search