Skip to content
Terug naar overzicht

Themasessie Vastgoed in de Zorg voor de RvT

Datum in overleg

Programma op maat

Bij jou op locatie

In het kort

Vastgoed is een middel dat bijdraagt aan goede zorg, tevreden cliënten en tevreden medewerkers. Maar vastgoed brengt ook risico’s met zich mee. Ben je in staat om deze risico’s voldoende te beschouwen? Jij bent als Raad van Toezicht wel verantwoordelijk voor het vaststellen van het Strategisch Vastgoedplan met daarin vaak grote investeringsbeslissingen en het aangaan van externe financieringen.

In deze themasessie vastgoed neem ik je mee in de wondere wereld van zorgvastgoed. We starten met een introductie vanuit het verleden, kijken naar het heden en proberen iets te vinden van de toekomst. Daarna verdiepen we de materie door in te gaan op de financiële aspecten van vastgoed. De NHC lijkt eenvoudig, maar herbergt een aantal uitdagingen die cruciaal zijn als het gaat om investeringsbeslissingen, haalbaarheid, afwegingen huur / koop of afbakening. Tijdens of aansluitend maken we de vertaling naar het vastgoed van jouw zorgorganisatie. Dit kan door bijvoorbeeld een specifieke casus te bespreken, te bekijken wat we uit de jaarrekening voor constateringen kunnen halen of de huidige parameterset te beschouwen. Tot slot gaan we in op een thema naar keuze, naargelang jouw situatie.

Onderwerpen voor vrij thema zijn bijvoorbeeld:

 • Strategisch vastgoedplan
 • Visie op vastgoed concretiseren
 • Conceptontwikkeling
 • Afweging huur / koop
 • Rol van de RvT bij Vastgoed
 • Vastgoedontwikkeling
Voor wie
 • Raad van Toezicht
 • Ook geschikt voor Raad van Bestuur, Managementteam, Directieteam
Eindtermen

Na afloop van deze training heb je meer kennis over hoe zorgvastgoed in het verleden en heden is ontwikkeld en gerealiseerd. Daarnaast krijg je meer inzicht in de bekostiging van zorgvastgoed en welke kansen en bedreigingen hier bij komen kijken.

Studiebelasting en -materiaal

Voor deze opleiding wordt van de deelnemers geen extra studiebelasting verwacht.

Er ligt een pen en blocnote voor je klaar. Er wordt geen geprint studiemateriaal verstrekt. Na afloop van deze opleiding ontvang je een evaluatieformulier van ons met het verzoek deze in te vullen en te versturen. Je krijgt daarna automatisch de link naar de presentatie en eventuele andere downloads per e-mail.

Programma

In het kort: 

 • Deel 1: Introductie vastgoed vanuit verleden, heden en toekomst
 • Deel 2: Vastgoed financieel (bedrijfswaarde, exploitatie, parameters)
 • Deel 3: Casus organisatie
 • Deel 4: Vrij thema

Vragen en contact

Vragen over deze incompanytraining? Neem contact met mij op!

Contact

Offerte

Vraag een offerte voor een incompanytraining aan.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

Cedeo verleent erkenningen voor Maatwerk Bedrijfsopleidingen en voor Open Bedrijfsopleidingen op basis van een tweejaarlijks klanttevredenheidsonderzoek. Van de ondervraagden moet minstens 80% ’tevreden tot zeer tevreden’ zijn over de samenwerking en de geboekte resultaten, minstens 10 organisaties moeten AAG beschouwen als ‘voorkeursinstituut’. AAG is sinds 1995 Cedeo-erkend.

Alle opleidingen die AAG aanbiedt zijn ook incompany te volgen, met een programma op maat. Neem contact met ons op om jouw specifieke wensen te bespreken.

Incompany aanvragen?

Neem contact op!
Search