Jouw zorg voor het gebouw voor de toekomst
In deze tijden van zware druk op de zorg en de grote opgave op het gebied van zorghuisvesting, wordt het belang van een goed gebouw waar iedereen het naar zijn/haar zin heeft, lastiger. Een prettig gebouw om in te wonen en werken begint bij een Programma van Eisen.
Juist voor een specifieke bewonersgroep, met een zorg- of ondersteuningsbehoefte, moet de omgeving bijdragen aan hun welbevinden en dat van de medewerkers. Om deze omgeving te creëren die niet alleen nu, maar ook over 30 jaar nog voldoet aan de wensen, moet er voordat gestart wordt met het ontwerp, gedegen en voldoende aandacht aan de wensen geschonken worden en het goed worden vastgelegd.
Maar hoe waarborg je dat je de juiste stappen zet in het verbeteren van de huisvesting, met de optimale aansluiting van vorm, functie en duurzaamheid?
Dit brengt nieuwe uitdagingen voor jouw organisatie met zich mee:
- Hoe stuur je als zorgorganisatie dit ontwikkelproces aan?
- Hoe zorg je dat het zorgproces optimaal uitgevoerd kan worden in de gewenste situatie?
- Hoe borg je dat de cliënten de huisvesting krijgen die je voor ogen hebt?
Het antwoord hierop is weggelegd in het Programma van Eisen (PvE) als ultiem sturingsinstrument voor het borgen van kwaliteit. Het doel van een PvE en de mogelijkheden als sturingsinstrument worden helaas vaak onderschat. Het is namelijk meer dan een A4-tje met wat technische en functionele eisen. Maar waar moet een goed PvE dan aan voldoen? Schrijf je het zelf of besteed je het uit? En wat maakt een PvE dan een goed sturingsinstrument? En waar sturen we dan op?
Om je maximaal voor te bereiden op jouw ontwikkelopgave, verzorgt AAG een opleiding waarin je in één dag niet alleen alle knowhow meekrijgt om een PvE op te stellen, maar ook de rol van het PvE leert in het totale ontwikkelproces.
Programma
Docenten
Veelgestelde vragen
AAG Opleidingen bv is opgenomen in het register van het Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs (CRKBO). De opleidingen van AAG zijn daardoor vrijgesteld van BTW.
Cedeo verleent erkenningen voor Maatwerk Bedrijfsopleidingen en voor Open Bedrijfsopleidingen op basis van een tweejaarlijks klanttevredenheidsonderzoek. Van de ondervraagden moet minstens 80% ’tevreden tot zeer tevreden’ zijn over de samenwerking en de geboekte resultaten, minstens 10 organisaties moeten AAG beschouwen als ‘voorkeursinstituut’. AAG is sinds 1995 Cedeo-erkend.
Alle opleidingen die AAG aanbiedt zijn ook incompany te volgen, met een programma op maat. Neem contact met ons op om jouw specifieke wensen te bespreken.
Via deze pagina kun je alle informatie en voorwaarden vinden van AAG opleidingen. Vragen hierover? Neem contact op met opleidingen@aag.nl.
Ja, de lunch is inbegrepen bij de opleiding. Je hoeft je geen zorgen te maken over maaltijden tijdens de training, aangezien we zorgen voor een smakelijke en gezonde lunch voor alle deelnemers.