Skip to content
Bekijk alle opleidingen

Praktijkdag voor de startende zorgadministrateur

18 juni

09.30 – 16.15 uur

‘s-Hertogenbosch

549

De zorg is een veranderende sector. Deze zin is bijna een cliché geworden maar dat maakt het niet minder waar. Er gebeurt namelijk van alles en daarbij is het voor zorgorganisaties belangrijk om over een vakkundige cliëntadministratie te beschikken.

Aanmelden

In het kort

Alle ins & outs en actualiteiten

In dynamische tijden is het des te belangrijker dat de organisatie grip heeft op haar opbrengsten. Als medewerker zorg- en cliëntadministratie heb jij dus een waardevolle rol, want het vertalen van de geleverde zorg naar geld ligt bij jou. De complexiteit en diversiteit in vormen van bekostiging nemen echter toe en dat geldt ook voor de regels en procedures voor het administratieve proces rondom cliënten.

Samen verkennen we het brede werkveld

Tijdens de praktijkdag worden alle aspecten van de zorg- en cliëntadministratie besproken en bekijken we het vakgebied vanuit verschillende perspectieven. Wat speelt er allemaal in de Nederlandse zorg en hoe beïnvloedt dit jouw dagelijkse werkzaamheden? Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillende wetten en partijen. En wat zijn jouw dagelijkse werkzaamheden precies? Waarschijnlijk vallen het berichtenverkeer en het werken in een ECD daaronder, maar weet jij ook wat je precies moet doen wanneer je een foutje maakt bij de registratie? Wat zijn daar de gevolgen van en hoe kan dit hersteld worden?

Ook houdt jouw taak niet op na het versturen van de declaratie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan eventuele afkeur, maar ook aan de volledigheid van de door jou ingediende gegevens; belandt alle geleverde zorg wel in de declaraties of zitten daar gaten in? En dan moet je ook nog eens denken aan de gemaakte afspraken met bijvoorbeeld het zorgkantoor: wat wordt er van je verwacht wanneer je signaleert dat de geleverde zorg buiten de vastgestelde bandbreedte gaat? Daarnaast dient de cliëntadministratie ook nog eens verantwoording en managementinformatie aan te leveren, zowel intern als extern. Maar wat wordt er nu exact van jou verwacht en hoe geef je invulling aan deze verwachtingen?

Interactieve wijze

Kortom, er zijn genoeg vragen te beantwoorden en wij gaan hierover graag met jou de diepte in. Niet alleen met theoretische uitleg, maar ook met een praktische insteek waarbij we werken met (eigen ingebrachte) casussen. Op een interactieve wijze komen we met elkaar tot oplossingen voor dagelijkse problematiek.

“Wat wordt er verwacht van een medewerker cliënt- en zorgregistratie?”

Ellis Vlessert, business consultant

Voor wie

De praktijkdag is bedoeld voor zorgadministrateurs en medewerkers cliëntadministratie die hun kennis in dit vakgebied willen ‘opfrissen’. Deze dag is ook bijzonder geschikt voor medewerkers met een financiële en administratieve basis die nieuw zijn in de zorg en werkzaam op de cliënt- of zorgadministratie of zich willen verdiepen in het vakgebied.

Heb jij al ervaring met cliëntadministratie? Volg dan onze Praktijkdag voor de ervaren zorgadministrateur.

Eindtermen

Na afloop van de praktijkdag ben je op de hoogte van de ins en outs van zorgregistratie en -verantwoording. De praktische en interactieve insteek van deze dag leiden ertoe dat de opgedane kennis en gekregen handvatten direct inzetbaar zijn.

Studiebelasting- en materiaal

Voor deze opleiding wordt van de deelnemers geen extra studiebelasting verwacht.

Er ligt een pen en blocnote voor je klaar. Er wordt geen geprint studiemateriaal verstrekt. Na afloop van deze opleiding ontvang je een evaluatieformulier van ons met het verzoek deze in te vullen en te versturen. Je krijgt daarna automatisch de link naar de presentatie en eventuele andere downloads per e-mail.

Programma

09.30Kennismaking
Hoe werkt de zorg in Nederland?
Verdieping cliëntadministratie
AO/IC en actualiteiten
Zorgcontrol
16.15Einde

Aanmelden

18 juni 2024

Aanmelden voor een andere datum?

19 september 2024
19 november 2024

Docenten

Vragen en contact

Vragen over deze opleiding? Neem contact met mij op!

Contact

Offerte

Vraag een offerte voor een incompanytraining aan.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

AAG Opleidingen bv is opgenomen in het register van het Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs (CRKBO). De opleidingen van AAG zijn daardoor vrijgesteld van BTW.

Cedeo verleent erkenningen voor Maatwerk Bedrijfsopleidingen en voor Open Bedrijfsopleidingen op basis van een tweejaarlijks klanttevredenheidsonderzoek. Van de ondervraagden moet minstens 80% ’tevreden tot zeer tevreden’ zijn over de samenwerking en de geboekte resultaten, minstens 10 organisaties moeten AAG beschouwen als ‘voorkeursinstituut’. AAG is sinds 1995 Cedeo-erkend.

Alle opleidingen die AAG aanbiedt zijn ook incompany te volgen, met een programma op maat. Neem contact met ons op om jouw specifieke wensen te bespreken.

Via deze pagina kun je alle informatie en voorwaarden vinden van AAG opleidingen. Vragen hierover? Neem contact op met opleidingen@aag.nl.

 

Search