Skip to content
Bekijk alle opleidingen

Praktijkdag voor de ervaren zorgadministrateur

1 oktober

09.00 – 16.15 uur

‘s-Hertogenbosch

625

De complexiteit en diversiteit in vormen van bekostiging nemen alleen maar meer toe. Hetzelfde geldt voor de regels en procedures voor het administratieve proces rondom cliënten.

Aanmelden

In het kort

De veranderende rol

Een goede afstemming met onder andere het primaire proces, de financiële administratie, de controllers en de zorginkopers is hierdoor nóg belangrijker geworden. In de huidige, dynamische tijd is een goede zorgadministratie van essentieel belang om grip te houden op de opbrengsten en te kunnen sturen op omzetcijfers. Maar hoe zorg jij als zorgadministrateur ervoor dat je de juiste rol kan pakken binnen de organisatie?

Samen verkennen

Tijdens de praktijkdag gaan we met elkaar verkennen welke verantwoordelijkheden en taken in de praktijk allemaal belegd zijn bij de zorgadministratie; bij welke taken is dat terecht en welke taken horen eigenlijk elders thuis? We zullen beginnen met een vliegensvlugge opfrissessie van het huidige zorgstelsel, waarna we ons meer gaan focussen op dat wat het beroep zo belangrijk maakt: de grip op opbrengsten en alles wat daarbij komt kijken.

Vervolgens zullen we ons bezig gaan houden met relevante actualiteiten die van invloed zijn op ons vak. Onder andere ‘hot topics’ als de administratieve werkzaamheden in coronatijd, het nieuwe inkoopkader, horizontaal toezicht, persoonsvolgende bekostiging en blockchain in de zorg zullen de revue passeren.

Actualiteiten en de toekomst

Als we de huidige actualiteiten in beeld hebben zullen wij ook een blik vooruit werpen. Zo bespreken we de trends en ontwikkelen van de markt om een goed beeld te krijgen van hoe het werk er over vijf of tien jaar uitziet. We sluiten af met een digitale interactieve sessie waarin we stil staan bij de rol van de zorgadministratie nu én in de toekomst. Hierbij zullen vragen naar voren komen als: waar sta jij in het proces van de zorgcontrolcyclus en waar wil je staan? Hoe kijk je aan tegen de rol van de zorgadministrateur nu én in de toekomst?

“Hoe wordt gekeken naar de rol van de zorgadministrateur nu én in de toekomst?”

Marit Roovers, business consultant

Voor wie

Deze praktijkdag is bedoeld voor de gevorderde zorgadministrateur. Jij weet als geen ander dat de zorg een veranderende sector is. Met jouw ruime ervaring op de zorgadministratie ben jij op zoek naar hoe jij jouw rol binnen de organisatie kan versterken. Ook is het voor jou geen nieuw feit dat de rol van de zorgadministratie steeds belangrijker is geworden. Maar weet de rest van de organisatie dit ook? Tijdens deze praktijkdag gaan wij de rol van de zorgadministratie onder de loep nemen om vervolgens samen te kijken naar hoe dit werk, met de huidige ontwikkelingen er in de toekomst uit komt te zien.

Ben je nieuw in de zorg en pas sinds kort werkzaam op de zorgadministratie? Volg dan onze Praktijkdag voor de startende zorgadministrateur.

Eindtermen

Je gaat naar huis met:

  • opgefriste kennis over hoe de zorg werkt;
  • kennis over de verschillende financieringsvormen;
  • handvatten om ‘in control’ te blijven;
  • kennis over de actualiteiten op lange en korte termijn;
  • een beter beeld van de zorgadministratie in de toekomst.
Studiebelasting- en materiaal

Voor deze opleiding wordt van de deelnemers geen extra studiebelasting verwacht.

Er ligt een pen en blocnote voor je klaar. Er wordt geen geprint studiemateriaal verstrekt. Na afloop van deze opleiding ontvang je een evaluatieformulier van ons met het verzoek deze in te vullen en te versturen. Je krijgt daarna automatisch de link naar de presentatie en eventuele andere downloads per e-mail.

Programma

09.00 - 09.30Ontvangst en korte kennismaking
09.30 - 10.45Hoe werkt de zorg in Nederland?
10.45 - 11.00Pauze
11.00 - 12.15 Zorgcontrol en AO/IC
12.15 - 13.00 Lunch
13.00 - 14.15Actualiteiten korte en lange termijn
14.15 - 14.30Pauze
14.30 - 16.00Positie zorgadministrateur
16.00 - 16.15Afsluiting

Aanmelden

1 oktober 2024

Aanmelden voor andere datum

21 november 2024

Docenten

Vragen en contact

Vragen over deze opleiding? Neem contact met mij op!

Contact

Offerte

Vraag een offerte voor een incompanytraining aan.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

AAG Opleidingen bv is opgenomen in het register van het Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs (CRKBO). De opleidingen van AAG zijn daardoor vrijgesteld van BTW.

Cedeo verleent erkenningen voor Maatwerk Bedrijfsopleidingen en voor Open Bedrijfsopleidingen op basis van een tweejaarlijks klanttevredenheidsonderzoek. Van de ondervraagden moet minstens 80% ’tevreden tot zeer tevreden’ zijn over de samenwerking en de geboekte resultaten, minstens 10 organisaties moeten AAG beschouwen als ‘voorkeursinstituut’. AAG is sinds 1995 Cedeo-erkend.

Alle opleidingen die AAG aanbiedt zijn ook incompany te volgen, met een programma op maat. Neem contact met ons op om jouw specifieke wensen te bespreken.

Via deze pagina kun je alle informatie en voorwaarden vinden van AAG opleidingen. Vragen hierover? Neem contact op met opleidingen@aag.nl.

Search