Skip to content
Bekijk alle opleidingen

Power BI in de zorg

14 maart

09.00 – 17.00 uur

‘s-Hertogenbosch

495

Data in de zorg is er in overvloed. Of het nu gaat om zorgproductie, financiële gegevens, HR-data of ander soort data. De vraag is hoe je data op een efficiënte manier tot aansprekende informatie maakt. Steeds meer zorgorganisaties maken voor hun informatievoorziening gebruik van Power BI van Microsoft.

Aanmelden

In het kort

Met Power BI eenvoudig vaardigheden vergroten

Ongetwijfeld ben jij vaardig in het gebruik van Microsoft-producten als Word, Excel of Powerpoint. Power BI is de nieuwste, slimme analysetool van Microsoft. Hoewel deze veel lijkt op de andere producten van Microsoft, is voor het optimaal gebruik van de tool wel een training nodig. Graag laten wij zien wat je met Power BI kunt en hoe je ermee kunt werken. Wij beloven op voorhand dat het geen zware technische kost wordt, maar praktisch toepasbare stof met veel aansprekende voorbeelden. En natuurlijk ga je ook zelf aan de slag.

Tijdens de training bestaat de mogelijkheid om de docenten te consulteren op specifieke punten die in jouw zorgorganisatie spelen. Ook ontvang jij tijdens de training een overzicht van allerlei handige tips & tricks voor het gebruik van Power BI. De docenten zijn zeer ervaren business intelligence consultants, zowel binnen als buiten de zorg.

Belangrijk 

Voor het volgen van deze training, is het noodzakelijk dat je Power BI Desktop geïnstalleerd hebt op je laptop. Dit kun je downloaden via onderstaande knop.

Downloaden

“Prima opleiding voor het kennismaken met Power BI, dit onder deskundige en prettige leiding van Gerard.”

Oud-cursist

Voor wie

Deze eendaagse training is bedoeld voor functionarissen die gebruik maken van de business intelligence tool van Microsoft (Power BI) en daar als gebruiker meer uit wil halen. Maar ook voor functionarissen die de mogelijkheden van Power BI willen leren kennen en die willen ontdekken of het een interessante tool is om mee te beginnen.

Het gaat hierbij om functionarissen als business controllers, medewerkers informatievoorziening, planning & control-medewerkers, HR-functionarissen, medewerkers zorgregistratie en -control, en andere geïnteresseerden in business intelligence. Het uitgangspunt is dat de gebruikers geen of beperkte ervaring hebben in het gebruik van Microsoft Power BI.

Eindtermen

Tijdens de training:

  • bestaat de mogelijkheid om de docenten te consulteren op specifieke punten die in jouw zorgorganisatie spelen;
  • ontvang je een overzicht van allerlei handige tips & tricks in gebruik van Power BI (verwijzingen naar handige websites).

De doelstelling is dat je de vaardigheden vergroot in het gebruik van Microsoft Power BI. Dat betekent dat je na afloop:

  • een goed begrip hebt van business intelligence in algemeenheid en Microsoft Power BI in het bijzonder;
  • in staat bent eenvoudige datasets in te laden;
  • in staat bent basisberekeningen te maken op deze dataset met behulp van DAX;
  • in staat bent diverse visualisaties te maken en te onderhouden;
  • in staat bent analyses uit te voeren op jouw dataset.
Studiebelasting- en materiaal

Voor deze opleiding wordt van de deelnemers geen extra studiebelasting verwacht.

Er ligt een pen en blocnote voor je klaar. Er wordt geen geprint studiemateriaal verstrekt. Na afloop van deze opleiding ontvang je een evaluatieformulier van ons met het verzoek deze in te vullen en te versturen. Je krijgt daarna automatisch de link naar de presentatie en eventuele andere downloads per e-mail.

Programma

09.00 - 09.30 Ontvangst
09.30 - 09.45Voorstel en introductie
09.45 - 10.30De wondere wereld van Business Intelligence: Het vakgebied BI op hoofdlijnen en een eerste kennismaking met Power BI; wat is het en wat kan het?
10.30 - 12.00Introductie in de basisprincipes van Power BI: Data sets inladen, berekeningen doen, rapporten maken en rapporten delen
12.15 - 12.45Lunch
12.45 - 14.30Zelf aan de slag (deel 1): Zelf data inladen, visualisaties maken en analyses uitvoeren
14.30 - 15.00Verder ingaan op: De visualisaties van Power BI, een kennismaking met Data Analysis Expressions (DAX), de formuletaal in Power BI en data uit meerdere bronnen combineren
15.00 - 16.15 Zelf aan de slag (deel 2): Berekeningen in DAX, geavanceerde visualisaties en data uit meerdere bronnen combineren
16.15 - 16.30 Vragen vanuit de groep
16.30 - 17.00Afsluiting

Aanmelden

14 maart 2024

Aanmelden voor een andere datum

20 juni 2024
Docenten

Vragen en contact

Vragen over deze opleiding? Neem contact met mij op!

Contact

Offerte

Vraag een offerte voor een incompanytraining aan.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

AAG Opleidingen bv is opgenomen in het register van het Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs (CRKBO). De opleidingen van AAG zijn daardoor vrijgesteld van BTW.

Cedeo verleent erkenningen voor Maatwerk Bedrijfsopleidingen en voor Open Bedrijfsopleidingen op basis van een tweejaarlijks klanttevredenheidsonderzoek. Van de ondervraagden moet minstens 80% ’tevreden tot zeer tevreden’ zijn over de samenwerking en de geboekte resultaten, minstens 10 organisaties moeten AAG beschouwen als ‘voorkeursinstituut’. AAG is sinds 1995 Cedeo-erkend.

Alle opleidingen die AAG aanbiedt zijn ook incompany te volgen, met een programma op maat. Neem contact met ons op om jouw specifieke wensen te bespreken.

Via deze pagina kun je alle informatie en voorwaarden vinden van AAG opleidingen. Vragen hierover? Neem contact op met opleidingen@aag.nl.

Search