Skip to content
Terug naar overzicht

Leer vloeiend klimaat spreken

12 maart 2024

09.30 – 16.30 uur

‘s-Hertogenbosch

590

Een praktische cursus over duurzaamheid

Aanmelden

Duurzaamheidsadviseur Birgitta Vrins neemt je in één dag mee in het duurzaamheidsvocabulaire en wet- en regelgeving en geeft je tips hoe je de duurzaamheidstransitie binnen jouw organisatie positief kunt beïnvloeden. Reken erop dat je hierna ‘vloeiend klimaat spreekt’ en je precies weet hoe je in jouw organisatie kunt bijdragen om positieve impact te maken.

In het kort

We spreken er inmiddels bijna dagelijks over: positieve impact, recyclen, greenwashing, circulaire economie en Greendeal Duurzame zorg… Maar bedoelen we hier allemaal hetzelfde mee en denken we hetzelfde over de maatregelen die we moeten en kúnnen nemen in de zorg? Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van milieuvriendelijke termen die aandacht krijgen in deze opfriscursus over duurzaamheid.

We gaan met elkaar in gesprek over hoe zorginstellingen duurzaamheidsdoelen kunnen realiseren. En met welke dynamiek zij te maken hebben, nu zorgverzekeraars, zorgkantoren en banken steeds meer eisen stellen aan verduurzaming. Belangrijk onderdeel van de training is dat je onderzoekt welke mogelijkheden er zijn van het verduurzamen van jouw eigen expertise en welke tooling geschikt is in het verduurzamen van de bedrijfsvoering.

We zoomen in op de gedragspsychologie. Wat werkt in het beïnvloeden van gedrag en hoe kunnen we dit gebruiken in de implementatie van duurzamere alternatieven. We geven je inzicht in de wet- en regelgeving waar jouw organisatie aan moet voldoen en wat jij kunt doen binnen jouw mogelijkheden om hier aan bij te dragen.

Voor wie

De training is geschikt voor iedereen die werkt binnen de zorg, geïnteresseerd is in duurzaamheid en op zoek is naar concrete handvatten om duurzaamheid op de kaart te zetten binnen de eigen organisatie. Met name Green-Team leden, Milieucoördinatoren, vastgoedmanagers, facilitair managers en andere professionals die deze intentie hebben aan de hand van de doelstellingen van de Greendeal Duurzame Zorg 3.0.

Eindtermen

Na deze training:

  • begrijp je meer over de koers die Nederland vaart op het gebied van duurzaamheid en wat dit betekent voor de zorg;
  • heb je inzicht in de wet- en regelgeving en wat dit betekent voor jouw organisatie;
  • heb je handvatten om jouw groene ambities om te zetten in concrete stappen;
  • snap je hoe mensen beslissingen nemen en dat je hier dus rekening mee moet houden in de implementatie van je duurzaamheidsambities;
  • heb je mensen ontmoet met dezelfde energie en passie als jij op het gebied van duurzaamheid;
  • spreek je vloeiend klimaat; ken je dus de betekenis van de woorden én weet je de verbinding te maken naar wat we nodig hebben om gezonde zorg te leveren.
Studiebelasting- en materiaal

We maken er een energieke en leuke dag van.

Er zal veel informatie op je af komen dus je kunt rekenen op een wandeling buiten om je hoofd leeg te maken. Alle informatie delen we met je via de e-mail. En op de dag zelf ligt er een pen en blocnote voor je klaar om aantekeningen te maken.

Omdat we je feedback belangrijk vinden, ontvang je na afloop van deze dag een evaluatieformulier via de mail. Met jouw input kunnen we onze impact nog meer vergroten.

Programma

09.00 - 09.30Ontvangst
09.30 - 10.00Introductie
10.00 - 10.30Wat betekent duurzaamheid voor jou?
10.30 - 10.45Pauze met Bossche bol
10.45 - 12.00Duurzaamheid van EU Greendeal tot kansen voor de Zorg
12.00 - 12.45Lunch, inclusief vegetarische opties én wandeling
12.45 - 13.45 Duurzaamheid vocabulaire – waar hebben we het nu over?
13.45 - 14.30Wet- en regelgeving – specifiek voor de Zorg
14.30 - 14.45Korte pauze
14.45 - 15.45Gedragsbeïnvloeding voor het 'goede doel'
15.45 - 16.15Duurzaamheid en ik, hoe nu verder?
16.15 - 16.30Afronding en evaluatie

Aanmelden

12 maart 2024

Aanmelden voor een andere datum

Voor deze opleiding is (nog) geen andere datum gepland. Ben je geïnteresseerd in de training, maar schikt deze datum je niet óf je wil nog wat meer informatie?

Geef mij een seintje!

Docenten

Vragen en contact

Vragen over deze opleiding? Neem contact met mij op!

Contact

Offerte

Vraag een offerte voor een incompanytraining aan.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

AAG Opleidingen bv is opgenomen in het register van het Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs (CRKBO). De opleidingen van AAG zijn daardoor vrijgesteld van BTW.

Cedeo verleent erkenningen voor Maatwerk Bedrijfsopleidingen en voor Open Bedrijfsopleidingen op basis van een tweejaarlijks klanttevredenheidsonderzoek. Van de ondervraagden moet minstens 80% ’tevreden tot zeer tevreden’ zijn over de samenwerking en de geboekte resultaten, minstens 10 organisaties moeten AAG beschouwen als ‘voorkeursinstituut’. AAG is sinds 1995 Cedeo-erkend.

Alle opleidingen die AAG aanbiedt zijn ook incompany te volgen, met een programma op maat. Neem contact met ons op om jouw specifieke wensen te bespreken.

Via deze pagina kun je alle informatie en voorwaarden vinden van AAG opleidingen. Vragen hierover? Neem contact op met opleidingen@aag.nl.

Search