Ga naar hoofdinhoud
Bekijk alle opleidingen

Integrale serviceorganisatie (op locatie)

15 november

10.00 – 15.30 uur

‘s-Hertogenbosch

399

Wil jij voor jouw zorgorganisatie één centraal meldpunt/servicedesk voor de gehele bedrijfsvoering inrichten, waar jouw klanten terecht kunnen met klachten, wensen, storingen en informatievragen? Of heb je een meldpunt dat je wilt uitbreiden naar een organisatiebreed-servicepunt? Dan is deze training er voor jou en je team!

Aanmelden

Let op! Datum gewijzigd naar 15 november.

Nu ook als fysieke opleiding

Het webinar Integrale serviceorganisatie is een oude bekende tussen ons opleidingen aanbod. Door de hoeveelheid interesse in de opleiding bieden we deze opleiding nu ook, naast het vertrouwde webinar, als opleiding aan. Wat zijn de verschillen? De theorie die besproken wordt tijdens het webinar, wordt ook behandeld in de opleiding. Maar met meer ruimte en tijd voor interactie: het stellen van jouw eigen vragen met betrekking op jouw organisatie. Daarnaast brengen we de gehele dag gezamenlijk door met vakgenoten, waardoor er op een formele manier veel kennis op gedaan kan worden over de integrale serviceorganisatie. Bekijk hieronder de volledige agenda om te zien wat je tijdens deze dag gaat doen.

In het kort

Integrale, klantgerichte serviceorganisatie

De klantvraag is het uitgangspunt bij de inrichting van een integrale, klantgerichte serviceorganisatie. Jouw klant (medewerker of cliënt) heeft dan één aanspreekpunt voor alle vragen rondom alle ondersteunende thema’s. Een servicedesk is hiervoor een invulling. Maar wel een servicedesk die zich vervolgens eigenaar van de gestelde vraag voelt, totdat de klant tevreden is met het antwoord. In de backoffice van de serviceorganisatie zitten experts die ingezet worden op de sterk inhoudelijke vraagstukken.

Procesoptimalisaties op basis van data

Kennis vanuit deze experts wordt op die manier steeds verder richting de klant gebracht. Een portal met de meest gestelde vragen kan voor de klant al een ingang zijn, voordat de servicedesk telefonisch, via mail of via het FMIS benaderd wordt. In een systeem worden alle klantvragen vastgelegd. Die data geeft inzicht in mogelijke procesoptimalisaties. Over welke onderwerpen worden veel vragen gesteld? En wat kunnen we in de organisatie optimaliseren zodat die vragen minder gesteld worden? Het geheel van portal, servicedesk en backoffice, vormt samen de serviceorganisatie en ziet er als volgt uit:

Stappenplan en tools

Veel organisaties zijn momenteel bezig met de opzet van een meldpunt of servicedesk en dat is voor iedere organisatie maatwerk. AAG heeft echter een stappenplan ontwikkeld dat handvatten en tools biedt bij de implementatie van een facilitair servicepunt, zónder de organisatiespecifieke situatie uit het oog te verliezen.

Tijdens deze training maak je kennis met het stappenplan, gaan we in op de mogelijkheden om te komen tot een integrale serviceorganisatie voor jouw organisatie en kun je jouw ervaringen uitwisselen met collega’s uit jouw vakgebied.

“Een meldpunt of servicedesk draagt bij aan de tevredenheid van jouw cliënten en medewerkers.”

Jelle Tigelaar, manager

Voor wie
Voor wie

Deze opleiding is geschikt voor alle medewerkers (of het hele team) in de zorg die verantwoordelijk zijn voor de facilitaire dienstverlening van een zorgorganisatie, zoals een facilitair manager, manager (hotel)services, manager bedrijfsbureau, manager verhuur en managers en directeuren bedrijfsvoering.

Eindtermen
Eindtermen

Na afloop van deze training heb je handvatten en tools om bij jouw organisatie passend meldpunt/servicedesk te implementeren en dit tot een (groter) succes te maken.

Studiebelasting en -materiaal
Studiebelasting en -materiaal

Voor deze opleiding wordt van de deelnemers geen extra studiebelasting verwacht.

Er ligt een pen en blocnote voor je klaar. Er wordt geen geprint studiemateriaal verstrekt. Na afloop van deze opleiding ontvang je een evaluatieformulier van ons met het verzoek deze in te vullen en te versturen. Je krijgt daarna automatisch de link naar de presentatie en eventuele andere downloads per e-mail.

Programma

10.00 Ontvangst met koffie/thee en Bossche Bol
10.00 - 10.15Opening en kennismaken, leerdoelen en agenda
10.15 - 12.30Inhoud webinar (inclusief pauze)
12.30 - 13.00Lunch
13.00 - 15.00Oefenen met invullen uitgangspunten/start document, opstellen van een product/dienstcatalogus en uitwerken van 1 proces
15.00 - 15.30Wrap-up en afsluiting

Aanmelden voor een andere datum?

Docenten

Vragen en contact

Meer weten over deze opleiding? Neem contact met mij op!

Contact

Offerte

Vraag een offerte voor een incompanytraining aan!

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

AAG Opleidingen bv is opgenomen in het register van het Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs (CRKBO). De opleidingen/webinars van AAG zijn daardoor vrijgesteld van BTW.
Cedeo verleent erkenningen voor Maatwerk Bedrijfsopleidingen en voor Open Bedrijfsopleidingen op basis van een tweejaarlijks klanttevredenheidsonderzoek. Van de ondervraagden moet minstens 80% ’tevreden tot zeer tevreden’ zijn over de samenwerking en de geboekte resultaten, minstens 10 organisaties moeten AAG beschouwen als ‘voorkeursinstituut’. AAG is sinds 1995 Cedeo-erkend.
Alle opleidingen die AAG aanbiedt zijn ook incompany te volgen, met een programma op maat. Neem contact met ons op om jouw specifieke wensen te bespreken.
Via deze pagina kun je alle informatie en voorwaarden vinden van AAG opleidingen. Vragen hierover? Neem contact op met opleidingen@aag.nl.

Aanmelden

15 november 2023
Zoeken