Skip to content
Bekijk alle opleidingen

Het Programma van Eisen als sturingsinstrument

13 mei 2024

09.00 – 15.30 uur

‘s-Hertogenbosch

490

Jouw zorg voor het gebouw voor de toekomst.

Aanmelden

Jouw zorg voor het gebouw voor de toekomst

In deze tijden van zware druk op de zorg en de grote opgave op het gebied van zorghuisvesting, wordt het belang van een goed gebouw waar iedereen het naar zijn/haar zin heeft, lastiger. Een prettig gebouw om in te wonen en werken begint bij een Programma van Eisen.

Juist voor een specifieke bewonersgroep, met een zorg- of ondersteuningsbehoefte, moet de omgeving bijdragen aan hun welbevinden en dat van de medewerkers. Om deze omgeving te creëren die niet alleen nu, maar ook over 30 jaar nog voldoet aan de wensen, moet er voordat gestart wordt met het ontwerp, gedegen en voldoende aandacht aan de wensen geschonken worden en het goed worden vastgelegd.

Maar hoe waarborg je dat je de juiste stappen zet in het verbeteren van de huisvesting, met de optimale aansluiting van vorm, functie en duurzaamheid?

Dit brengt nieuwe uitdagingen voor jouw organisatie met zich mee:

  • Hoe stuur je als zorgorganisatie dit ontwikkelproces aan?
  • Hoe zorg je dat het zorgproces optimaal uitgevoerd kan worden in de gewenste situatie?
  • Hoe borg je dat de cliënten de huisvesting krijgen die je voor ogen hebt?

Het antwoord hierop is weggelegd in het Programma van Eisen (PvE) als ultiem sturingsinstrument voor het borgen van kwaliteit. Het doel van een PvE en de mogelijkheden als sturingsinstrument worden helaas vaak onderschat. Het is namelijk meer dan een A4-tje met wat technische en functionele eisen. Maar waar moet een goed PvE dan aan voldoen? Schrijf je het zelf of besteed je het uit? En wat maakt een PvE dan een goed sturingsinstrument? En waar sturen we dan op?

Om je maximaal voor te bereiden op jouw ontwikkelopgave, verzorgt AAG een opleiding waarin je in één dag niet alleen alle knowhow meekrijgt om een PvE op te stellen, maar ook de rol van het PvE leert in het totale ontwikkelproces.

Voor wie

Ben je betrokken bij ontwikkelprocessen, bijvoorbeeld als zorgmanager. Of ben je werkzaam bij een woningbouwcorporatie of ontwikkelaar als beginnend projectleider, en wil je meer handvatten voor de ontwikkeling van zorghuisvesting? Neem dan deel aan deze opleiding.

Eindtermen

Tijdens deze opleiding leren we je hoe je een handzaam document opstelt, dat optimaal als sturings- en toetsingsinstrument kan functioneren.

Studiebelasting- en materiaal

Voor deze opleiding wordt van de deelnemers geen extra studiebelasting verwacht.

Er ligt een pen en blocnote voor je klaar. Er wordt geen geprint studiemateriaal verstrekt. Na afloop van deze opleiding ontvang je een evaluatieformulier van ons met het verzoek deze in te vullen en te versturen. Je krijgt daarna automatisch de link naar de presentatie en eventuele andere downloads per e-mail.

Programma

09.00 - 09.30Ontvangst
09.30 - 10.00Introductie
10.00 - 11.00 Proces, kader en doel programma van eisen
11.00 - 11.15Pauze
11.15 - 12.00Sturing
12.00 - 12.45 Lunch
12.45 - 13.45Conceptontwikkeling
13.45 - 14.45Voorwaardelijke onderdelen
14.45 - 15.15Financiële haalbaarheid
15.15 - 15.30Afsluiting

Aanmelden

13 mei 2024

Aanmelden voor een andere datum?

Voor deze opleiding is er nog geen nieuwe datum gepland.

Docenten

Vragen en contact

Vragen over deze opleiding? Neem contact met mij op!

Contact

Offerte

Vraag een offerte voor een incompanytraining aan.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

AAG Opleidingen bv is opgenomen in het register van het Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs (CRKBO). De opleidingen van AAG zijn daardoor vrijgesteld van BTW.

Cedeo verleent erkenningen voor Maatwerk Bedrijfsopleidingen en voor Open Bedrijfsopleidingen op basis van een tweejaarlijks klanttevredenheidsonderzoek. Van de ondervraagden moet minstens 80% ’tevreden tot zeer tevreden’ zijn over de samenwerking en de geboekte resultaten, minstens 10 organisaties moeten AAG beschouwen als ‘voorkeursinstituut’. AAG is sinds 1995 Cedeo-erkend.

Alle opleidingen die AAG aanbiedt zijn ook incompany te volgen, met een programma op maat. Neem contact met ons op om jouw specifieke wensen te bespreken.

Via deze pagina kun je alle informatie en voorwaarden vinden van AAG opleidingen. Vragen hierover? Neem contact op met opleidingen@aag.nl.

 

Search