Skip to content
Bekijk alle opleidingen

Het Innovatiediner

In overleg

Middag- of avondsessie

Op jouw locatie

In overleg

Tijdens Het Innovatiediner serveren wij geen gewone maaltijd, maar een inspirerend menu van mogelijkheden om jouw organisatie te vernieuwen. Tijdens een interactieve middag- of avondsessie, vergezeld van culinaire verrassingen, bieden wij verschillende innovatiemodules aan. Zijn je smaakpapillen al geprikkeld?

Meer weten? Neem contact met ons op

In het kort

Bij Het Innovatiediner serveren wij geen gewone maaltijd, maar een inspirerend menu van mogelijkheden om jouw organisatie te vernieuwen. Tijdens een interactieve middag- of avondsessie, bieden wij verschillende innovatiemodules aan. Elke module is als een gang in een diner, zorgvuldig ontworpen om jouw strategische keuzes op het gebied van innovatie te verfijnen.

Het Innovatiediner: een recept voor vernieuwing in de zorg

Onze samenleving verandert in rap tempo. Dit is ook merkbaar in de wereld van de zorg. Niet alleen ten aanzien van financiering, wet- en regelgeving en bedrijfsvoering, maar ook ten aanzien van wensen en behoeften en kennis en kunde. Daarnaast neemt de omvang van vraagstukken in de zorg sterk toe dankzij de dubbele vergrijzing, het stijgende personeelstekort en begrotingstekorten. De overheid heeft ingezet op een andere koers met WOZO, IZA en GALA.

Tijdens het diner gaan we dieper op deze thema’s in. Als een chef-kok die nieuwe smaken ontdekt en combineert, verkennen wij nieuwe perspectieven op de zorg en bedrijfsvoering. We nodigen je van harte uit om de unieke smaken van onze vernieuwende concepten te ervaren.

Onze Innovatiekeuken: een blend van expertise en creativiteit

Ons innovatieteam is in samenwerking met diverse hogescholen en universiteiten betrokken bij verschillende ‘proeftuinen’ door het hele land. Hier combineren we ingrediënten zoals domotica, zorgtechnologie, personeelsplanning, duurzaamheid, bedrijfsvoering (BI) en community care tot smaakvolle, innovatieve gerechten.

Ons team beschouwt innovatie niet als doel op zich, maar als een essentieel ingrediënt om jouw bedrijfsvoering zowel haalbaar als betaalbaar te houden. Innovatie is niet alleen een keukentool – enkel voor het snijden van de kosten, maar ook voor het verhogen van het woon- en werkplezier.

Voordat we jou verwelkomen bij Het Innovatiediner, gaan we eerst samen aan de slag om een heldere visie op jouw situatie te schetsen. Dit stelt ons in staat om op maat gemaakte oplossingen te bereiden, perfect afgestemd op de specifieke behoeften van jouw organisatie.

Het menu: een culinaire reis door innovatie

Bij Het Innovatiediner beginnen we onze culinaire reis met een smaakvolle intake. Dit is het moment waarop we samen proeven van jouw visiedocument en strategisch beleidsplan. We filteren de essentiële ingrediënten – de relevante onderdelen en vraagstukken – die de basis vormen van ons gezamenlijke feestmaal.

Heb je behoefte aan wat extra kruiden? We bieden je graag een keur aan inspiratie uit onze voorraadkast van recente visiedocumenten en strategische plannen die we met andere organisaties hebben bereid.

Op basis van de intake gaan we aan de slag met het samenstellen van jouw persoonlijke Innovatiemenu. We presenteren je een op maat gemaakt voorstel – een culinaire compositie die perfect past bij jouw situatie.

Hieronder vind je een voorproefje van onze opzet en diverse mogelijkheden. Elk onderdeel van Het Innovatiediner is als een gerecht, ontworpen om je te verrassen en inspireren met rijke smaken van innovatie.

Appetizer

De (woon)zorgwereld in 2040

Het Innovatiediner begint met een appetizer en gaat van start met een inspirerende verkenning van de (woon)zorgwereld in 2040. Zo wordt het eenvoudiger om het kader van vandaag los te laten en out-of-the-box te denken. Aan de hand van twee fictieve personages verkennen we samen met jou hoe de wereld van 2040 eruitziet. We hebben hierbij aandacht voor diverse thema’s waaronder: robotisering, the Internet of Things en kunstmatige intelligentie. Maar we staan ook stil bij ontwikkelingen waaronder as-a-service, duurzaamheid, community care en netwerkzorg. Vervolgens gaan wij met je de discussie aan om te ontdekken welk van deze ontwikkelingen het meest van invloed zijn op de vraagstukken binnen jouw organisatie.

Hoofdgerecht

Verdiepende workshop

Tijdens het tweede deel van Het Innovatiediner vindt er een verdiepingssessie plaats. Deze sessie stemmen wij op voorhand met je af en vloeit voort uit de intake. Tijdens de verdieping richten wij ons in meer detail op één van de vraagstukken binnen jouw organisatie en verkennen we gericht welke mogelijkheden er zijn. Je kiest uit jouw thema’s uit onderstaande ‘snackbarmuur‘, bijvoorbeeld ten aanzien van de personeelsplanning, duurzaamheid, bedrijfsvoering (BI) of technologie. Maar denk ook aan de impact van WOZO, IZA en GALA op jouw strategische koers. We maken hierbij gebruik van scenarioplanning.

Dessert

Conceptontwikkeling

Op het moment dat er één of meerdere scenario’s zijn gekozen, ontwikkelen wij vervolgens samen met jou een innovatief concept dat binnen dit scenario past en dat van toegevoegde waarde is voor jouw organisatie. We doen dit vanuit het perspectief van de bewoner en/of medewerker van morgen. Hierbij refereren wij naar de inspirerende toekomstverkenning waarmee Het Innovatiediner is gestart en hierbij beschrijven wij op hoofdlijnen de werking en de impact van de innovatie aan de hand van een klant- en/of medewerkersreis.

De Snackbarmuur met

12
thema's om uit te kiezen.

Duurzaamheid Met Ivo de Visser

Alles over de Green Deal 3.0 en meer! We exploreren samen hoe je jouw zorgorganisatie kan vergroenen en hoe je bij kan dragen aan duurzame zorg.

WOZO: the game Met Esther Adriaansen

Tijdens ‘WOZO The Game’ nemen we je middels een ludieke spelvorm mee in de impact die WOZO kan hebben op de bedrijfsvoering en het vastgoed. Durft jouw organisatie het aan?

De Toekomstige WoonZorgvraag Met Remco Leenders

We verkennen samen op welke wijze je de toekomstige zorgvraag en huisvestingsbehoefte van je cliënten kan prognoticeren. Een kwantificatie als basis voor alle strategische beslissingen.

Community care Met Roger Boersma

We vertellen je alles over wijkgericht werken en reiken je handvatten aan die gebruikt kunnen worden om in samenwerking met het informele netwerk domeinoverstijgend te gaan werken. Van ouderenzorg en gehandicaptenzorg tot en met GGZ.

Zorgtechnologie en Domotica Met Roger Boersma

We brengen je op de hoogte van de laatste ins en outs rondom zorgtechnologie en domotica en brainstormen samen over de mogelijkheden. Van kunstmatige intelligentie tot en met robotisering van welzijns- en zorgtaken.

Innovatiestrategie Met Roger Boersma

Aan de hand van inspirerende voorbeelden helpen we je op weg met het opstellen van een Strategische Innovatie Agenda en reiken we je een waardevol stappenplan aan dat gebruikt kan worden om tot vernieuwing te komen.

Visie op integrale dienstverlening Met Stijn Creemers

Wij vertellen je alles over onze visie op de integrale benadering van Welzijn, Wonen en Zorg. Dit met het oog op optimale facilitaire processen en de meest ideale personeelsinzet.

De Integrale serviceorganisatie Met Mathijs Ras

Wil jij voor jouw zorgorganisatie één centraal meldpunt inrichten voor de gehele bedrijfsvoering, waar jouw medewerkers of klanten terecht kunnen, georganiseerd met de juiste mix van mens, proces en systeem? Dan is dit de module voor jou!

Data Analytics & Data Science Met Erik Muskens

Vraagstukken op het gebied van managementinformatie, stuurinformatie of data in de breedste zin van het woord? Wij nemen jullie organisatie graag mee in onze data-expertises en mogelijkheden op dit complexe vakgebied.

Verandermanagement en Psychologie Met Jeanine de Vries

Hoe zorg je voor bewustwording binnen je organisatie en hoe neem je medewerkers mee in de veranderingen die zij moeten doormaken? Tijdens deze module staan we uitgebreid stil bij de uitdagingen van verandermanagement en de bijbehorende psychologie.

Toekomstig budgettair kader Met Folkert-Jan Slagter

Welke richtlijnen zet de overheid de komende jaren uit en hoe kan WOZO, IZA en/of GALA daarbij helpen? Een korte uiteenzetting van het budgettair kader zorg de komende jaren in het licht van WOZO, IZA en GALA.

Performanceverbetering en business partner Met Folkert-Jan Slagter

Hoe borg je financiële stabiliteit en optimale prestaties? Wij nemen je mee in onze benadering van performance verbetering, de hierbij behorende rol van de business partner en enkele voorbeelden voor strakkere sturing en efficiencyverbetering.

Vragen en contact

Vragen over deze opleiding? Neem contact met mij op!

Contact

Offerte

Vraag een offerte voor een incompanytraining aan.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

AAG Opleidingen bv is opgenomen in het register van het Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs (CRKBO). De opleidingen van AAG zijn daardoor vrijgesteld van BTW.

Cedeo verleent erkenningen voor Maatwerk Bedrijfsopleidingen en voor Open Bedrijfsopleidingen op basis van een tweejaarlijks klanttevredenheidsonderzoek. Van de ondervraagden moet minstens 80% ’tevreden tot zeer tevreden’ zijn over de samenwerking en de geboekte resultaten, minstens 10 organisaties moeten AAG beschouwen als ‘voorkeursinstituut’. AAG is sinds 1995 Cedeo-erkend.

Alle opleidingen die AAG aanbiedt zijn ook incompany te volgen, met een programma op maat. Neem contact met ons op om jouw specifieke wensen te bespreken.

Via deze pagina kun je alle informatie en voorwaarden vinden van AAG opleidingen. Vragen hierover? Neem contact op met opleidingen@aag.nl.

Search