Skip to content
Bekijk alle opleidingen

Een AO/IC plan? Hoe en waarom stel je dat op?

8 oktober

09.30 – 16.30 uur

‘s-Hertogenbosch

625

Bij een goedwerkende AO/IC (administratieve organisatie en interne controle) worden de opbrengsten tijdig, volledig en juist gerealiseerd, gedeclareerd en verantwoord. Hierdoor worden menselijke fouten geminimaliseerd en fraude zoveel mogelijk voorkomen. Bij een goedwerkende AO/IC kan de organisatie zelf afwijkingen en risico’s constateren, bijsturen en grip houden op de opbrengsten.

Aanmelden

In het kort

Voor het beheers- en controlesysteem geven wij je handvatten tijdens de workshop Een AO/IC plan? Hoe en waarom stel je dat op? Een werkende AO/IC is belangrijk vanuit wet- en regelgeving (Wtza), maar ook om grip te hebben op de interne processen. Hierdoor worden de  financiële processen bij de zorgorganisatie goed geregeld. Ook draagt een AO/IC bij aan het hebben van heldere processen, wat het werkplezier op diverse afdelingen vergroot.

In de interactieve workshop “Een AO/IC plan? Hoe en waarom stel je dat op?” zal ook de theorie verweven worden, de volgende onderwerpen komen aan bod:                 

  • Waarom AO/IC?
  • AO/IC plan
  • Processen
  • Controleplan met risicoanalyse
  • Controledossiers
  • Controlememorandum
  • Hoe verbeteren

Hoe schrijf ik een controleplan?

De vraag hoe je als zorgorganisatie een goed controleplan schrijft wordt steeds belangrijker. Om jou hierbij te ondersteunen faciliteert AAG de workshop Een AO/IC plan? Hoe en waarom stel je dat op?

Voor wie

AO/IC functionaris, Control, Zorgadministratie, financiële administratie, de afdeling waar AO/IC belegd is.

Eindtermen

Een begin met het AO/IC controleplan en inzicht in de methodiek en actualiteiten.

Studiebelasting en -materiaal

Voor deze opleiding wordt van de deelnemers verwacht dat ze een uitgeschreven proces meenemen dat van toepassing is op de productieverantwoording.

Er ligt een pen en blocnote voor je klaar. Er wordt geen geprint studiemateriaal verstrekt. Na afloop van deze opleiding ontvang je een evaluatieformulier van ons met het verzoek deze in te vullen en te versturen. Je krijgt daarna automatisch de link naar de presentatie en eventuele andere downloads per e-mail.

Programma

09.30 - 10.00Start en kennismaking
10.00 - 12.30AO/IC plan en processen
13.30 - 15.30Controleplan, controledossiers en controlememorandum
15.30 - 16.00Hoe verder in de praktijk?

Aanmelden

8 oktober 2024

Aanmelden voor een andere datum

3 december 2024

Docenten

Vragen en contact

Meer weten over deze opleiding? Neem contact met mij op!

Contact

Offerte

Vraag een offerte voor een incompanytraining aan!

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

AAG Opleidingen bv is opgenomen in het register van het Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs (CRKBO). De opleidingen van AAG zijn daardoor vrijgesteld van BTW.

Cedeo verleent erkenningen voor Maatwerk Bedrijfsopleidingen en voor Open Bedrijfsopleidingen op basis van een tweejaarlijks klanttevredenheidsonderzoek. Van de ondervraagden moet minstens 80% ’tevreden tot zeer tevreden’ zijn over de samenwerking en de geboekte resultaten, minstens 10 organisaties moeten AAG beschouwen als ‘voorkeursinstituut’. AAG is sinds 1995 Cedeo-erkend.

Alle opleidingen die AAG aanbiedt zijn ook incompany te volgen, met een programma op maat. Neem contact met ons op om jouw specifieke wensen te bespreken.

Via deze pagina kun je alle informatie en voorwaarden vinden van AAG opleidingen. Vragen hierover? Neem contact op met opleidingen@aag.nl.

Search