Ga naar hoofdinhoud
Bekijk alle opleidingen

Contract- en leveranciersmanagement

10 oktober

14.30 – 18.00 uur

‘s-Hertogenbosch

195

Contract- en leveranciersmanagement, twee termen die veelvuldig voorbijkomen in inkoopland maar die vaak door elkaar gebruikt worden terwijl het toch echt twee wezenlijk van elkaar verschillende dingen zijn. Contractmanagement gaat vooral over het ‘nu’ (grip houden op kosten en zicht houden op contracten) en leveranciersmanagement is veel meer gericht op de lange termijn; de relatie tussen de (zorg-)organisatie en leveranciers.

Aanmelden

In het kort

Contractmanagement bevat niet alleen het contractbeheer. Een ander belangrijk deel ervan is het sturen op de gemaakte afspraken (performance) van de leverancier en de toepassing van het contract door de organisatie (compliance). Een zorgorganisatie komt er vaak niet aan toe om een contract te managen. Hoe dat komt? Daar zijn verschillende redenen voor. Dat kan zijn door het ontbreken van capaciteit, kennis en of tijd. Toch is het heel belangrijk om opvolging te geven aan gemaakte afspraken met verschillende leveranciers. Al is het alleen maar in het belang van het voorkomen van voor de zorg verstorende processen als bestellen, goederen ontvangen en uitzoeken, bellen met leveranciers en extra (al dan niet directe) kosten doordat de nazorg meer inzet vraagt.

Leveranciersmanagement houdt zich vooral bezig met het onderhouden/optimaliseren van de relatie met de leverancier(s) en (interne) stakeholders, maar ook het ophalen en delen van kennis en het (leren) kennen van elkaar hoort hierbij. Termen als ‘relatie’, ‘werken met in plaats van werken voor’, ‘partnership’, ‘vertrouwen’ en ‘begrip’, komen bij leveranciersmanagement aan de orde. Maar hoe doe je dat dan? Moet er sprake zijn van een lopend inkooptraject of kan het ook gelden voor reeds afgesloten of specifieke contracten? Betreft het alleen bestaande leveranciers of vallen contacten  met potentiële partijen hier ook onder? Zomaar wat punten waar wij in deze training meer richting aan geven.

De opleiding ‘Contract- en leveranciersmanagement’ gaat in op voorbeelden en geeft concrete, praktische antwoorden. Patrick Vrijmoed en Michel van Tilborg, beiden adviseurs Inkoop van AAG, nemen je mee in de ervaringen die zij bij zorgorganisaties hebben opgedaan.

Voor Wie
Voor wie

De doelgroep zijn “Inkoop voor de niet-inkopers”; facilitair managers, contracteigenaren, budgethouders in de zorg

Eindtermen
Eindtermen

Na deze opleiding ben je in staat om kritische prestatie indicatoren te formuleren, heb je handvatten om het contract te managen en ben je in staat om leveranciers te categoriseren en een strategie op de categorie op te zetten.

  • Je krijgt inzicht in de termen relatie en partnership;
  • Je krijgt inzicht in relatiestijlen en momenten.
Studiebelasting- en materiaal
Studiebelasting- en materiaal

Voor deze opleiding wordt van de deelnemers geen extra studiebelasting verwacht.

Er ligt een pen en blocnote voor je klaar. Er wordt geen geprint studiemateriaal verstrekt. Na afloop van deze opleiding ontvang je een evaluatieformulier van ons met het verzoek deze in te vullen en te versturen. Je krijgt daarna automatisch de link naar de presentatie en eventuele andere downloads per e-mail.

Programma

14.30 - 15.00Ontvangst en kennismaking met koffie en Bossche bol
15.00 - 16.00Bespreken agenda en start met praktische tips voor het contractmanagement
16.00 - 16.10Pauze
16.10 - 17.10Bespreken leveranciersmanagement en afsluiting
17.10 - 18.00Borrel (omdat je anders toch in de file komt)

Aanmelden

Docenten

Vragen en contact

Vragen over deze opleiding? Neem contact met mij op!

Contact

Offerte

Vraag een offerte voor een incompanytraining aan.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

AAG Opleidingen bv is opgenomen in het register van het Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs (CRKBO). De opleidingen van AAG zijn daardoor vrijgesteld van BTW.
Cedeo verleent erkenningen voor Maatwerk Bedrijfsopleidingen en voor Open Bedrijfsopleidingen op basis van een tweejaarlijks klanttevredenheidsonderzoek. Van de ondervraagden moet minstens 80% ’tevreden tot zeer tevreden’ zijn over de samenwerking en de geboekte resultaten, minstens 10 organisaties moeten AAG beschouwen als ‘voorkeursinstituut’. AAG is sinds 1995 Cedeo-erkend.
Alle opleidingen die AAG aanbiedt zijn ook incompany te volgen, met een programma op maat. Neem contact met ons op om jouw specifieke wensen te bespreken.
Via deze pagina kun je alle informatie en voorwaarden vinden van AAG opleidingen. Vragen hierover? Neem contact op met opleidingen@aag.nl.

Aanmelden

10 oktober 2023
Zoeken