Skip to content
Bekijk alle opleidingen

Businesscase schrijven

22 oktober

09.00 – 15.30 uur

‘s-Hertogenbosch

640

Steeds vaker schrijven zorgorganisaties zelf businesscases voor hun vastgoedplannen. Dit kan prima, maar er wordt wel gemakkelijk over gedacht. Want waar moet een goede businesscase aan voldoen? Welke gegevens heb je allemaal nodig? En belangrijker nog: zijn de gegevens betrouwbaar en volledig? Om je maximaal uit te rusten, verzorgt AAG een opleiding waarin jij in één dag alle knowhow meekrijgt om een vastgoed-businesscase op te stellen.

Aanmelden

In het kort

Waar moet een goede businesscase aan voldoen?

Voor vastgoed gaat er een lang traject vooraf aan het schrijven van een businesscase. Jouw organisatie is bezig geweest met interne besluitvorming, uitwerking van het ontwerp, bezuinigingen, financiële berekeningen, strategie, werkgroepen, afstemming etc. En voor goedkeuring van het vastgoedplan wordt aan jou gevraagd om “even” een businesscase op te stellen. Of je krijgt de vraag een businesscase op te stellen terwijl er nog weinig informatie beschikbaar is.

Consistent geheel met zorg, vastgoed en financiën

Aan jou de taak de businesscase volledig onafhankelijk tot een consistent geheel te brengen, waarin zorg, vastgoed en financieel samen komen. En wat als de businesscase niet uitkomt? Neemt jouw organisatie de (mogelijke) risico’s? Of is er gelegenheid voor kritische reflectie en aanpassingen? Heeft jouw organisatie een duidelijk point-of-no-return afgesproken en passen afspraken en toezeggingen hierin?

In deze opleiding leren we jou hoe je, voor vastgoed, een betrouwbare, consistente en complete businesscase opstelt. We nemen je mee in het proces, de kaders en verschillende onderdelen. Daarnaast geven wij je tips en waarschuwen wij je voor een aantal risico’s en valkuilen. Het wordt een leerzame en leuke dag, waarbij wij je aan de hand van een praktijkcasus handvatten geven om zelf aan de slag te kunnen.

“In één dag alle knowhow om een betrouwbare, consistente en complete businesscase te schrijven.”

Voor wie

Deze opleiding is geschikt voor business controllers, vastgoedmanagers en andere professionals die te maken hebben of krijgen met het schrijven van businesscases voor vastgoed.

Eindtermen

Na het volgen van deze opleiding weet je wat nodig is voor een goede businesscase voor vastgoed en hoe je deze zelf kunt schrijven.

Studiebelasting- en materiaal

Voor deze opleiding wordt van de deelnemers geen extra studiebelasting verwacht.

Er ligt een pen en blocnote voor je klaar. Er wordt geen geprint studiemateriaal verstrekt. Na afloop van deze opleiding ontvang je een evaluatieformulier van ons met het verzoek deze in te vullen en te versturen. Je krijgt daarna automatisch de link naar de presentatie en eventuele andere downloads per e-mail.

Programma

09.00 - 09.30Ontvangst
09.30 - 10.00 Introductie
10.00 - 10.45Proces, kader en doel
10.45 - 11.00Pauze
11.00 - 12.15 Gegevens van derden + casus
12.15 - 13.00 Lunch
13.00 - 13.45Voorwaardelijke onderdelen
13.45 - 14.00Pauze
14.00 - 15.00Financiële analyse + casus
15.00 - 15.30 Afsluiting

Aanmelden

22 oktober 2024

Aanmelden voor een andere datum

Er zijn nog geen nieuwe data beschikbaar voor deze opleiding

Docenten

Vragen en contact

Vragen over deze opleiding? Neem contact met mij op!

Contact

Offerte

Vraag een offerte voor een incompanytraining aan.

Offerte aanvragen

Veelgestelde vragen

AAG Opleidingen bv is opgenomen in het register van het Centraal Register Kort BeroepsOnderwijs (CRKBO). De opleidingen van AAG zijn daardoor vrijgesteld van BTW.

Cedeo verleent erkenningen voor Maatwerk Bedrijfsopleidingen en voor Open Bedrijfsopleidingen op basis van een tweejaarlijks klanttevredenheidsonderzoek. Van de ondervraagden moet minstens 80% ’tevreden tot zeer tevreden’ zijn over de samenwerking en de geboekte resultaten, minstens 10 organisaties moeten AAG beschouwen als ‘voorkeursinstituut’. AAG is sinds 1995 Cedeo-erkend.

Alle opleidingen die AAG aanbiedt zijn ook incompany te volgen, met een programma op maat. Neem contact met ons op om jouw specifieke wensen te bespreken.

Via deze pagina kun je alle informatie en voorwaarden vinden van AAG opleidingen. Vragen hierover? Neem contact op met opleidingen@aag.nl.

Search