
Zorgcentra Meerlanden
Vanuit locaties De Meerwende, De Meerstede en ’t Kloosterhof in Badhoevedorp, Hoofddorp en Aalsmeer bied Zorgcentra Meerlanden diensten, activiteiten, wijkzorg en wonen met zorg. Bij Meerlanden werkt men kleinschalig en de lijnen zijn kort. Het pakket van wonen, zorg en welzijn is zo goed mogelijk toegesneden op de individuele vraag van onze cliënten. Thuis of in één van de drie woonzorgcentra.
De afgelopen twee jaren is er voor locatie De Meerwende hard gewerkt aan een nieuwe invulling van het eten- & drinkenconcept. De bestaande voorzieningen voldeden niet meer aan de huidige tijdsgeest en aan de veranderende doelgroep. Middels diverse brainstormsessies is met diverse betrokkenen vanuit de organisatie en vanuit AAG gewerkt aan de toekomstbestendigheid van het gebouw van locatie De Meerwende. Hiertoe werd onder andere een nieuw gastvrijheidsconcept ontwikkeld voor receptie, restaurant, brasserie en winkel. Al snel werd duidelijk dat deze functies samen moesten komen in het nieuwe totaalconcept.
Er werden een aantal belangrijke kernpunten benoemd waaraan het nieuwe concept moest voldoen. Nu de verbouwing achter de rug is en het gastvrijheidsconcept operationeel kunnen we concluderen dat deze kernpunten volledig tot hun recht komen in de nieuwe gastvrije omgeving.
Integratie van de receptie en restaurant en brasserie.
Een persoonlijk ontvangst op een duidelijke ontvangstplek voor bezoekers.
Gastvrouwen en -heren hebben meer tijd en aandacht voor de bewoners en bezoekers, doordat de administratieve taken van de receptie ergens anders worden gedaan.
De nieuwe restauratieve voorziening meer zichtbaar vanaf de voorkant van de locatie , onder andere vanwege de wijkfunctie.
Er komt een multifunctionele ruimte voor diverse activiteiten, zoals Alzheimercafé, beweeg-activiteiten en optredens van artiesten.
Diverse ruimtes, onder andere voor de pedicure en fysiotherapeut, worden verbeterd.
Er is gekozen voor een prachtige prominente uitgifte, die door IAA Architecten knap is geïntegreerd in de kenmerkende, bestaande bouw. Vanuit de uitgifte wordt de warme maaltijd verstrekt aan bewoners die vanuit het zitgedeelte zicht hebben op de binnentuin aan de voorkant van het pand. Hier is tevens een brasserie-functie gecreëerd met winkelvoorziening voor bewoners, gasten en medewerkers. Ook de receptie heeft een andere invulling, geïntegreerd in het totaalconcept. Er is geen aparte balie meer. Naast de zogenoemde hardware krijgen ook de medewerkers de nodige aandacht. Zij worden begeleid om volgens het nieuwe concept te gaan werken.
AAG heeft Zorgcentra De Meerlanden begeleid bij de ontwikkeling van het gastvrijheidsconcept, de realisatie van de uitgifte en het begeleiden van de medewerkers.
Amarant en AAG ontwikkelden een Strategisch Vastgoedplan met een dynamisch dashboard voor betere vastgoedsturing en duurzaamheid.
Stichting Aanzet koos voor AAG en digitaliseerde volledig. Het resultaat: snellere processen, minder fouten en betere HR-ondersteuning.
Wouter Boone, product owner AFAS bij Kindergarden, vertelt over de functie van AFAS en de samenwerking met de AAG consultants.
Optimaliseer databeheer in de zorg met AAG Analytics: Een succesverhaal van St. Pieters en Bloklands Gasthuis
AAG Analytics helpt PZC Dordrecht met data gedragen zorg voor betere efficiëntie en datakwaliteit.
Davy Osten, manager Financiën en bedrijfsvoering, vertelt waarom ze bij Bergweide erg enthousiast zijn over de introductie van Kas & Pas.
AAG heeft MeanderGroep op weg geholpen naar een goede basis waarop de facilitaire dienstverlening verder kan ontwikkelen.
Interview met bestuurder Bianca Rijnders over de positieve ervaringen van AAG Analytics bij Woonzorgcentrum De Zeeg.
Lister zocht een duurzame oplossing om efficiënter te kunnen werken en kosten te besparen. Lees meer over de AAG aanpak in deze klantcase.
AAG heeft in opdracht van Sité Woondiensten een NEN 2767 inspectie (Nulmeting) en inventarisatie van alle bouwkundige elementen uitgevoerd.