Skip to content
Terug naar kennisbank

Whitepaper Hoofd- en onderaannemerschap

Auteur: Tom Deiling

Het hoofd- en onderaannemerschap is niet altijd goed georganiseerd binnen een zorgorganisatie en wordt vaak van de ene afdeling naar de andere afdeling geschoven. Dit omdat niet altijd helder is hoe het proces nu aangevlogen moet worden en wie daar nu precies verantwoordelijk voor is.

Toch is de realiteit dat zorgorganisaties steeds vaker te maken krijgen met hoofd- en onderaannemerschap. Gemeentes kiezen er bijvoorbeeld steeds meer voor om taakgericht aan te besteden, waar hoofd- en onderaannemerschap veelal een onlosmakelijk onderdeel van is geworden. Daarnaast heeft bijvoorbeeld de toegang tot de Wlz voor GGZ-cliënten geleid tot meer overeenkomsten met andere zorgaanbieders. Ook de realisatie van nieuwe VPT-plekken in de ouderenzorg en de gehandicaptenzorg kan ertoe leiden dat er meer onderaannemers ingeschakeld moeten worden.

In deze whitepaper willen we laten zien hoe het hoofd- en onderaannemerschap ingericht kan worden binnen jouw organisatie. Door voor jouw organisatie een aantal vragen te beantwoorden, kun je een vrij gestructureerd proces neerzetten. Dit kan de doorlooptijd van het afsluiten van overeenkomsten ook bespoedigen. Hierdoor loopt jouw organisatie minder risico, zowel financieel als zorginhoudelijk.

Deze whitepaper is geschreven vanuit het oogpunt van de hoofdaannemer. We hebben hiervoor gekozen, omdat je als hoofdaannemer de leidende rol hebt in het opstellen van de contracten en de bijbehorende afspraken.

Download hieronder de whitepaper Hoofd- en onderaannemerschap:

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw vakgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Contact en vragen

We vertellen veel. Niet gek, want we hebben ook veel te bieden. Heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Contact

Ontdek meer over AAG

Bekijk onze expertises en klantcases of lees meer over ons!

Onze expertises

Betere zorg begint met een goede basis. Benieuwd hoe we zorgorganisaties daarbij helpen?

Ja, zeker!

Klantcases

Hoe we andere zorgorganisaties hebben geholpen om de zorg beter te maken?

Laat je inspireren!

Wij van AAG

We helpen zorgorganisaties om hun bedrijfskundige processen te verbeteren.

Vertel me meer
Search