Skip to content
Terug naar kennisbank

Voedingskosten WLZ 2024

Zoals jullie weten deel ik elk jaar een normvergoeding voor de voedingsdag van zorgorganisaties (WLZ). Ook voor 2024 deel ik deze normvergoeding met plezier. Maar ik maak je ook graag deelgenoot van een ontwikkeling die we steeds meer zien en steeds meer zullen moeten zien binnen de zorg. Namelijk die van integrale dienstverlening. En dit heeft ook invloed op de manier waarop we bepaalde kosten kunnen benchmarken in de zorg, waaronder de integrale kosten van een voedingsdag.

De normvergoeding 2024

Met € 14,85 konden zorgorganisaties in 2023 al nauwelijks meer uit de voeten door de stijgende kosten voor personeel en de stijgende inkoopkosten. In 2024 ga ik uit van een normbedrag van € 15,56. Deze norm kunnen we ook onderverdelen in de onderdelen van de voedingsdag;
Warme maaltijd, twee broodmaaltijden, koffie/thee en tussendoortje/fruit. Mocht je interesse hebben in deze onderverdeling en hoe de kosten voor personeel en inkopen zich verhouden, dan laat het me weten en stuur ik het je met een uiteenzetting toe.

Overschrijding?

Heb jij de kosten voor de voedingsdag inzichtelijk en schrik je van bovengenoemde normbedrag? Dan zijn jouw voedingskosten waarschijnlijk hoger. Dat is prima zolang je daar kwalitatieve argumenten voor hebt. Dat kan zijn dat je kiest voor een beter product, meer aandacht vanuit je medewerkers of meer service naar je cliënten. In veel gevallen zie ik echter dat er inefficiëntie in de keten is. Dat kan zijn dat er dubbele handelingen plaatsvinden, onnodige logistiek of een aanbod dat niet meer past bij de huidige bekostiging. Goed om daar aandacht voor te hebben;

  • Zijn je processen slim en efficiënt ingericht zodat je kunt focussen op kwaliteit?
  • Zijn er mogelijkheden om de logistiek te vereenvoudigen?
  • Is (de kwantiteit van) het aanbod passend bij je doelgroep?
  • En; doen de juiste mensen de juiste dingen?

Integrale dienstverlening

Dat laatste punt is een steeds belangrijker wordend onderdeel. Doen de juiste mensen in jouw organisatie de juiste dingen? We zien steeds meer organisaties die alle welzijnstaken rondom de zorgvrager laten uitvoeren door een medewerker met een facilitaire achtergrond. Dit kan een woonondersteuner zijn, huiskamerhulp, gastvrouw/-heer of welzijnsmedewerker. Zo vormen welzijn en ondersteuning de basis voor de werkzaamheden rondom de zorgvrager als onderdeel van één integraal team waarbij zorg wordt geleverd als een service.

Door deze integraliteit kunnen organisaties omgaan met hogere kosten van zorg, krimpende tarieven en krapte op de arbeidsmarkt. Het zorgt er bovendien voor dat, door eenduidigheid, kosten voor voeding beter te monitoren zijn en dat functionarissen met een lagere fwg voeding organiseren.

En nu?

Er moet wat gebeuren want steeds blijven overschrijden op de voedingsbegroting door te blijven doen wat je altijd deed gaat niet meer. Hoge voedingskosten gaan immers ten kosten van het beschikbare budget voor directe zorg. En deze bekostiging staat stevig onder druk. Ik ga de uitdaging om de maaltijdvoorziening slimmer en beter vorm te geven graag met je aan.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw vakgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Contact en vragen

We vertellen veel. Niet gek, want we hebben ook veel te bieden. Heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Contact

Ontdek meer over AAG

Bekijk onze expertises en klantcases of lees meer over ons!

Onze expertises

Betere zorg begint met een goede basis. Benieuwd hoe we zorgorganisaties daarbij helpen?

Ja, zeker!

Klantcases

Hoe we andere zorgorganisaties hebben geholpen om de zorg beter te maken?

Laat je inspireren!

Wij van AAG

We helpen zorgorganisaties om hun bedrijfskundige processen te verbeteren.

Vertel me meer
Search