Skip to content
Terug naar kennisbank

Update Vragen en antwoorden subsidie STAP-budget

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft op 18 augustus 2023 een update van de Vraag & Antwoord ‘Subsidieregeling STAP-budget’ gepubliceerd.

Het document Vraag & Antwoord ‘Subsidieregeling STAP-budget’ kan je hier downloaden.

De aankomende aanvraagperiode voor het STAP-budget voor alleen OCW-erkende scholingen start op maandag 18 september om 10:00 uur. STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. Met het STAP-budget kan tot en met 31 december 2023 subsidie worden aangevraagd om scholing te financieren. Met het STAP-budget kunnen de volledige scholingskosten worden gefinancierd tot een bedrag van € 1.000. Een aanvulling vanuit de werkgever of een andere partij is mogelijk, maar vooralsnog alleen voor scholing die duurder is dan € 1.000.

Voor de laatste tijdvakken van 2023 kan subsidie worden aangevraagd voor verschillende categorieën opleidingen, cursussen en trainingen die worden aangeboden door OCW-erkende opleiders (mbo, hbo en wo – bekostigd en contractonderwijs). Alle opleidingen waarvoor STAP-budget kan worden aangevraagd, worden opgenomen in een scholingsregister. Als de scholingsactiviteit niet in dat scholingsregister staat, kan er geen STAP-budget voor worden aangevraagd.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw vakgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Contact en vragen

We vertellen veel. Niet gek, want we hebben ook veel te bieden. Heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Contact

Ontdek meer over AAG

Bekijk onze expertises en klantcases of lees meer over ons!

Onze expertises

Betere zorg begint met een goede basis. Benieuwd hoe we zorgorganisaties daarbij helpen?

Ja, zeker!

Klantcases

Hoe we andere zorgorganisaties hebben geholpen om de zorg beter te maken?

Laat je inspireren!

Wij van AAG

We helpen zorgorganisaties om hun bedrijfskundige processen te verbeteren.

Vertel me meer
Search