Skip to content
Terug naar kennisbank

UPA – Medewerker in bericht

Vanaf 2024 wordt de medewerker/instantie niet meer gebruikt voor UPA-berichten in de loon- en pensioenaangifte. Dit betekent dat wanneer je bij een medewerker de instantie Zorg & Welzijn niet aan de medewerker koppelt, de medewerker toch met regeling gegevens wordt doorgegeven aan Pensioenfonds Zorg & Welzijn als het soort medewerker een waarde heeft van ‘1’.

Personeelsleden gaan vanaf 2024 dus allemaal mee met de pensioenaangifte ongeacht of de instantie Zorg & Welzijn wel of niet is gekoppeld. Is dit niet de bedoeling dan is de oplossing: Zet de looncomponenten ‘Deelnemer OP t.b.v. pensioenaangifte (stamnummer 135.004.580)’ en ‘Deelnemer AP t.b.v. pensioenaangifte (stamnummer 135.004.581)’ op berekenen ‘Nee’.

Bij soort medewerker ‘Van ander bedrijf/filiaal ingeleend’ staat ook een waarde ‘1’. Wij hebben de vraag bij AFAS neergelegd waarom dit zo is. Naar onze mening gaat deze soort medewerker niet mee in de salarisadministratie en vanzelfsprekend dan ook niet mee in de pensioenaangifte. In een volgende nieuwsbrief zullen wij het antwoord van AFAS delen.

Tip: doe een check in de salarisadministratie of er medewerkers zijn waarbij het niet de bedoeling is dat deze meegaan in de pensioenaangifte naar Pensioenfonds Zorg & Welzijn. Denk hierbij aan raad van toezicht leden, RVU-uitkeringen, bestuursleden, stagiaires met soort medewerker ‘Personeelslid’ i.p.v. ‘Stagiair – met salaris/stagevergoeding.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw vakgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Contact en vragen

We vertellen veel. Niet gek, want we hebben ook veel te bieden. Heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Contact

Ontdek meer over AAG

Bekijk onze expertises en klantcases of lees meer over ons!

Onze expertises

Betere zorg begint met een goede basis. Benieuwd hoe we zorgorganisaties daarbij helpen?

Ja, zeker!

Klantcases

Hoe we andere zorgorganisaties hebben geholpen om de zorg beter te maken?

Laat je inspireren!

Wij van AAG

We helpen zorgorganisaties om hun bedrijfskundige processen te verbeteren.

Vertel me meer
Search