Skip to content
Terug naar kennisbank

Stimuleringsregeling Technologie in Ondersteuning en Zorg (STOZ)

Auteur: Tom Deiling

Ben jij een aanbieder van zorg of ondersteuning en wil je met andere aanbieders en een inkoper samenwerken aan het anders organiseren van zorg of ondersteuning via de inzet van digitale of hybride processen? Dan is de STOZ mogelijk iets voor jou en jouw samenwerkingsverband.

De regeling is opengesteld op 14 mei 2024 en sluit op 20 december 2024. De regeling richt zich op de volgende doelen.

  • Het besparen en verlichten van het werk van zorg- of ondersteuningsmedewerkers.
  • Het langer thuis blijven wonen van mensen met een (groot risico op) chronische ziekte of beperking met gelijkblijvende of verminderde inzet van zorg- of ondersteuningsmedewerkers.

Het gaat om het toepassen van digitale of hybride processen:

  • Zodat meer mensen met een zorg- of ondersteuningsvraag geholpen kunnen worden met minder of hetzelfde aantal medewerkers;
  • Die de kwaliteit van leven verbeteren van mensen met een (groot risico op) chronische ziekte of beperking;
  • Die zorg- of ondersteuningsmedewerkers in staat stellen om een betere kwaliteit van dienstverlening te kunnen leveren met minder werkdruk en meer voldoening.

Je kan voor de volgende projecten subsidie aanvragen:

  • Implementatiestart. Voor het ontwikkelen van een strategie en implementatieplan voor de inzet van digitale of hybride processen in zorg of ondersteuning.
  • Opschalingsproject. Voor de implementatie en het opschalen van bewezen digitale of hybride processen in zorg of ondersteuning. De digitale of hybride processen die in aanmerking komen voor het opschalingsproject moeten op het STOZ-overzicht staan.
  • Evaluatieproject. Ook voor de implementatie en het opschalen van digitale of hybride processen in zorg of ondersteuning. Het verschil met de opschalingsroute is dat de op te schalen processen (nog) niet op het STOZ-overzicht staan en dat voor de projecten een evaluatie met waardebepaling moet worden uitgevoerd. Na deze evaluatie en waardebepaling kunnen deze processen mogelijk op het STOZ-overzicht komen te staan.

Subsidiebijdrage

Implementatiestart maximaal €25.000 subsidie. Opschalings- en evaluatieroute minimaal €25.000 en maximaal €750.000 subsidie. Bron: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/stoz

Zie je voor jouw zorgorganisatie mogelijkheden om van deze regeling gebruik te maken (zeker als je toch al van plan was om bovenstaande processen in de komende periode op te pakken), dan kunnen we je vanuit AAG ondersteunen om tot een complete en kansrijke aanvraag te komen. Je kunt hiervoor contact opnemen met Tom Deiling, Business Consultant bij AAG.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw vakgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Contact en vragen

We vertellen veel. Niet gek, want we hebben ook veel te bieden. Heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Contact

Ontdek meer over AAG

Bekijk onze expertises en klantcases of lees meer over ons!

Onze expertises

Betere zorg begint met een goede basis. Benieuwd hoe we zorgorganisaties daarbij helpen?

Ja, zeker!

Klantcases

Hoe we andere zorgorganisaties hebben geholpen om de zorg beter te maken?

Laat je inspireren!

Wij van AAG

We helpen zorgorganisaties om hun bedrijfskundige processen te verbeteren.

Vertel me meer
Search