Skip to content
Terug naar kennisbank

Rekentool Actiz-AAG nog steeds waardevol

In eerdere berichtgevingen hebben wij je geïnformeerd dat Actiz en AAG een rekentool hebben ontwikkeld om de impact te berekenen van alle bezuinigingen die er voor het aankomend jaar op zorgorganisaties afkwamen. De tool was gemaakt voor zorgorganisaties in de VVT-sector.

Hoewel inmiddels richttariefpercentages door zorgkantoren zijn opgehoogd, de bezuinigingen op de ouderenzorg zijn doorgeschoven naar het volgende kabinet, is de rekentool nog steeds een waardevol instrument. Parameters zijn éénvoudig aan te passen, waardoor er snel inzicht wordt geboden in de impact ten opzichte van het huidige jaar 2023. Tevens hebben wij de rekentool uitgebreid, waardoor er naast het geldende richttariefpercentage een extra scenario kan worden opgegeven.

Zorgkantoren hebben een gezamenlijke visie op de langdurige zorg, maar in financieel opzicht is uit de beleidsstukken gebleken dat er verschillende opslagen/-afslagen worden gehanteerd bij de inkoop. Ook op voorhand kunnen opslagen worden toegekend, die na afloop van het jaar bij het niet realiseren van de doelstellingen weer terugbetaald moeten worden. Met de rekentool krijg je inzicht in de impact die verschillende inkooppercentages hebben op je budget.

De rekentool en FAQ-lijst is hier eenvoudig te downloaden.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw vakgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Contact en vragen

We vertellen veel. Niet gek, want we hebben ook veel te bieden. Heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Contact

Ontdek meer over AAG

Bekijk onze expertises en klantcases of lees meer over ons!

Onze expertises

Betere zorg begint met een goede basis. Benieuwd hoe we zorgorganisaties daarbij helpen?

Ja, zeker!

Klantcases

Hoe we andere zorgorganisaties hebben geholpen om de zorg beter te maken?

Laat je inspireren!

Wij van AAG

We helpen zorgorganisaties om hun bedrijfskundige processen te verbeteren.

Vertel me meer
Search