Skip to content
Terug naar kennisbank

Praktische handvatten VPT

Auteur: Tom Deiling

Het ontwikkelen van nieuwe Volledig Pakket Thuis (VPT) plekken roept niet direct bij alle zorgorganisaties een positief gevoel op. Het vraagt een hele andere manier van denken en ook een andere manier van werken. Daarnaast kan het zijn dat de uitkomst van een materiële controle in het verleden een vervelende uitkomst heeft opgeleverd.

Aan de andere kant biedt het creëren van nieuwe VPT-plekken zeker nieuwe kansen. Bijvoorbeeld de vrijheid om de zorgverlening daadwerkelijk anders in te gaan richten en beter in te spelen op de wens om zo lang mogelijk in een thuisomgeving te blijven wonen. In het geval van substitutie (dus minder intramurale plekken) is het zelfs mogelijk om méér mensen te helpen voor hetzelfde budget.

In deze whitepaper wordt nader ingegaan op de manier waarop een VPT-plek het beste kan worden ingevuld door een zorgorganisatie. De focus ligt op de ouderenzorg, maar de geboden handvatten zijn grotendeels ook toepasbaar op de gehandicaptenzorg en de geestelijke gezondheidszorg. Deze twee sectoren hebben wel ieder een eigen karakter met bijbehorende specifieke uitdagingen en ook een andere tariefstelling dan de ouderenzorg.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw vakgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Contact en vragen

We vertellen veel. Niet gek, want we hebben ook veel te bieden. Heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Contact

Ontdek meer over AAG

Bekijk onze expertises en klantcases of lees meer over ons!

Onze expertises

Betere zorg begint met een goede basis. Benieuwd hoe we zorgorganisaties daarbij helpen?

Ja, zeker!

Klantcases

Hoe we andere zorgorganisaties hebben geholpen om de zorg beter te maken?

Laat je inspireren!

Wij van AAG

We helpen zorgorganisaties om hun bedrijfskundige processen te verbeteren.

Vertel me meer
Search