Skip to content
Terug naar kennisbank

Optimalisaties en actuele & bekende fouten Profit 1

De meeste klanten zijn over op Profit 1. AFAS realiseert zich wel dat de overgang naar Profit 1 soms met frustraties en hindernissen verloopt. De ontvangen feedback gaat vooral over zorgen rondom sneltoetsen, de algehele performance en de wijzigingen in de interface van Profit 1. AFAS levert dagelijks patches uit met optimalisaties om te zorgen voor een betere ervaring.

Belangrijke optimalisaties die zijn uitgevoerd:

 • In Profit kan het scherm gesplitst worden (split screen), waardoor je twee schermen naast elkaar kan zetten en je hiermee gegevens kan vergelijken.
 • Het gebruik van sneltoetsen is verder geoptimaliseerd. Denk aan het gebruik hiervan in weergaven, de salarisverwerkingscockpit of boekingslay-outs. Heb je voorbeelden van sneltoetscombinaties die niet werken? Stuur dit in als incident bij Customer Support.
 • De algehele performance van Profit 1 is met de vele doorgevoerde optimalisaties verbeterd. AFAS werkt nog steeds dagelijks aan oplossingen om de performance verder te optimaliseren. Aandachtspunt: Instaleer de nieuwste versie (2023) van Citrix Workspace. Dit kan een positief effect hebben op de algehele performance.
 • Mogelijkheid om pop-up schermen, zoals wizards en zoekweergaven, te minimaliseren. Het scherm verplaatst dan naar de onderkant, waardoor het onderliggende scherm zichtbaar is. Dit kan ook via de sneltoets Ctrl+Shift+M.
 • De regelhoogte in weergaven en boekingslay-outs is met 20% verkleind, zodat er meer regels op het scherm passen. Wil je meer of minder gegevens tonen, maak dan gebruik van de zoom-functie.
 • De memo-velden zijn vergroot, zodat de inhoud hiervan beter leesbaar is. Binnenkort wordt het mogelijk om een memo-veld schermvullend te tonen.
 • De algehele stabiliteit van Profit 1 is verder verbeterd. Hiermee zijn diverse foutmeldingen en vastlopers opgelost.

Actuele & bekende fouten in Profit 1:

 • HRM: Filteren bij verstrekken via actieknop ‘Output’ in Salarisverwerkingscockpit werkt niet. Als je vanuit de Salarisverwerkingscockpit via Output bijvoorbeeld jaaropgaven wil verstrekken en een filter op medewerker(s) zet, wordt toch voor alle medewerkers een jaaropgave gegenereerd. Voor loonstroken is dit opgelost. We werken aan een oplossing voor overige output.
 • Algemeen: Op verschillende plekken in Profit komt de melding ‘The exception unknown software occurred in the application at location…’. Je kunt deze melding op verschillende plekken in Profit krijgen. AFAS verwacht dat deze melding inmiddels is opgelost, maar blijft dit de komende tijd monitoren. Stuur een incident in wanneer je nog tegen deze foutmelding aanloopt.
 • Algemeen: Sneltoetsen werken niet overal. De sneltoetsen werken niet overal in Profit naar wens. Voor een deel is dit opgelost, AFAS blijft hieraan werken.
 • Meer info, klik hier.

Feedback via Customer Support en de openbare wensenlijst

Heb je feedback, foutmeldingen, performance problemen en dergelijke wat betreft Profit 1 stuur hiervoor dan een incident in via Customer Support of dien een wens in op de wensenlijst van AFAS. Het is mogelijk dat je wens al bij AFAS is ingediend en deze dus al op de wensenlijst staat, breng dan je stem uit op deze wens!

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw vakgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Contact en vragen

We vertellen veel. Niet gek, want we hebben ook veel te bieden. Heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Contact

Ontdek meer over AAG

Bekijk onze expertises en klantcases of lees meer over ons!

Onze expertises

Betere zorg begint met een goede basis. Benieuwd hoe we zorgorganisaties daarbij helpen?

Ja, zeker!

Klantcases

Hoe we andere zorgorganisaties hebben geholpen om de zorg beter te maken?

Laat je inspireren!

Wij van AAG

We helpen zorgorganisaties om hun bedrijfskundige processen te verbeteren.

Vertel me meer
Search