Skip to content
Terug naar kennisbank

Ontmoetingsruimten in de wijk

Steeds meer partijen verkennen het speelveld van wijkgericht organiseren, en lopen daarin tegen praktische vraagstukken aan. Een thema wat wij steeds terug zien komen is ‘ontmoetingsruimten’. Veel partijen onderkennen de nut en noodzaak van ontmoetingsruimten in de wijk. Maar er blijken nog veel onduidelijkheden te zijn over de realisatie en exploitatie van dergelijke ruimten. Er is tenslotte geen specifieke duiding over in beleid of wet- en regelgeving. En dit geldt niet alleen voor zorgpartijen zelf, maar alle samenwerkingspartners die zij in dit speelveld tegen komen.

Senior Adviseur Esther Adriaansen van AAG heeft het genoegen om op persoonlijke titel deel uit te maken van het Expertteam Huisvesting Aandachtsgroepen (EHA), in opdracht van RVO. Het Expertteam Huisvesting Aandachtsgroepen is er om gemeenten, regio’s en provincies te ondersteunen bij de huisvestingsopgave voor (kwetsbare) mensen en ouderen die zelfstandig willen wonen, mogelijk in combinatie met zorg of begeleiding. Het EHA helpt bij het opstellen van een brede integrale woonzorgvisie, analyse van data, prognoses, uitvoeringsagenda’s en samenwerking tussen verschillende afdelingen en organisaties.

Je kunt je voorstellen dat ook hier regelmatig organisatorische vraagstukken rond ontmoetingsruimten in de wijk spelen. Dit is voor RVO aanleiding geweest om experts Ingrid Aaldijk en Esther Adriaansen te vragen een paper te publiceren. Deze paper biedt voor partijen handvatten om over dit thema met elkaar in gesprek te gaan en afspraken te maken.

Bekijk paper.  

Ben jij benieuwd naar onze aanpak om te komen tot een wijkmodel die voor jouw organisatie past? En jouw cliënten in staat stelt om (langer) zelfstandig te wonen in de wijk?  Wij hebben de stappen voor je uitgewerkt. En zoals je van AAG gewend bent, delen wij ook graag onze kennis en ervaringen. Daarom hebben we voor jou alvast onze 10 geleerde lessen in de aanpak voor je toegevoegd.

Heb zelf vragen, of wil je vrijblijvend kennis maken met een van onze adviseurs? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze adviseur Esther Adriaansen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw vakgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Contact en vragen

We vertellen veel. Niet gek, want we hebben ook veel te bieden. Heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Contact

Ontdek meer over AAG

Bekijk onze expertises en klantcases of lees meer over ons!

Onze expertises

Betere zorg begint met een goede basis. Benieuwd hoe we zorgorganisaties daarbij helpen?

Ja, zeker!

Klantcases

Hoe we andere zorgorganisaties hebben geholpen om de zorg beter te maken?

Laat je inspireren!

Wij van AAG

We helpen zorgorganisaties om hun bedrijfskundige processen te verbeteren.

Vertel me meer
Search