Skip to content
Terug naar kennisbank

Nieuw jaar, nieuwe kansen voor je AO/IC

Het eerste kwartaal van een nieuw jaar brengt vaak een hoge administratieve last met zich mee. Alle zorg welke afgelopen jaar geleverd is moet geregistreerd en gedeclareerd zijn. Zorgadministraties zijn vaak nog druk bezig om alle registraties mee te krijgen in de declaratie zodat alles juist, volledig en tijdig gedeclareerd wordt. Ook de jaarrekening wordt opgesteld en de accountants komen langs om alles te controleren.

Dit moment is ook vaak een moment van bezinning en er wordt gedacht over hoe zaken beter zouden kunnen. Hierbij is het ook belangrijk kritisch te kijken naar je interne controleplan. Gaan processen nog goed zoals ze gaan, zijn de risico’s van afgelopen jaar nog steeds risico’s? Of zijn er wijzigingen en wil je je nu met de organisatie op andere punten richten? Dan wordt het tijd om je controleplan eens te herzien.

Ook de ontwikkelingen rondom het versoepelen van de controles rondom AO/IC blijft niet stil staan. We willen natuurlijk allemaal zo snel en gemakkelijk mogelijk zien waar de fouten zich bevinden in plaats van dat er steekproeven genomen moeten worden.

Binnen AAG zijn we ook volop aan het onderzoeken wat wij hierin kunnen betekenen voor de zorgorganisaties. Daarom zijn we druk bezig met afdeling Analytics om hiervoor standaard rapporten in de BI-tool te bouwen zodat op basis van real time data deze controles voor administratieve lastenverlichting gaat zorgen. Zo hoeven we ons alleen nog maar te richten op de onregelmatigheden. Dat is waar het tenslotte om gaat.

Helemaal fantastisch zou het zijn als accountants in het vervolg daar dan op kunnen leunen zodat het aantal steekproeven terug gedrongen gaan worden. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen!

Ben je op zoek naar (extra) informatie en/of wil je ervaringen uitwisselen met andere gelijkgestemden, dan is onze training iets voor jou: Een AO/IC plan? Hoe en waarom stel je dat op? 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw vakgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Contact en vragen

We vertellen veel. Niet gek, want we hebben ook veel te bieden. Heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Contact

Ontdek meer over AAG

Bekijk onze expertises en klantcases of lees meer over ons!

Onze expertises

Betere zorg begint met een goede basis. Benieuwd hoe we zorgorganisaties daarbij helpen?

Ja, zeker!

Klantcases

Hoe we andere zorgorganisaties hebben geholpen om de zorg beter te maken?

Laat je inspireren!

Wij van AAG

We helpen zorgorganisaties om hun bedrijfskundige processen te verbeteren.

Vertel me meer
Search