Skip to content
Terug naar kennisbank

Kosten besparen op de financiële administratie? Hoe Lean kan helpen.

Auteur: Mathijs Ras

Betrokkenheid kan het verschil maken tussen een team dat gewoon zijn taken uitvoert en een team dat zich volledig inzet voor het bereiken van organisatiedoelen. Ook draagt medewerkers betrokkenheid bij aan het behoud en aantrekken van medewerkers. Niet onbelangrijk in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt.

Een bewezen methode om de betrokkenheid van financiële teams te vergroten, is door Lean-principes te omarmen. Hier is hoe Lean kan helpen:

  1. Empowerment van Medewerkers

Een van de kernprincipes van Lean is het betrekken van medewerkers bij het verbeteren van processen. Dit betekent dat financiële teamleden worden aangemoedigd om problemen te identificeren en oplossingen voor te stellen. Dit geeft hen een gevoel van eigenaarschap en verantwoordelijkheid, wat de betrokkenheid verhoogt.

  1. Duidelijke Communicatie

Lean legt de nadruk op transparante communicatie en informatieverspreiding. Financiële teams die Lean toepassen, zorgen ervoor dat alle teamleden toegang hebben tot relevante informatie en begrijpen hoe hun werk bijdraagt aan de bredere organisatiedoelen. Dit draagt bij aan een gevoel van betrokkenheid.

  1. Continu Leren en Verbeteren

Lean moedigt een cultuur van continu leren en verbeteren aan. Financiële teams die streven naar verbetering zijn meer betrokken omdat ze gemotiveerd zijn om hun vaardigheden en processen voortdurend te verbeteren. Dit resulteert in een dynamische en boeiende werkomgeving.

  1. Focus op Klantwaarde

Lean legt de nadruk op het leveren van waarde aan klanten. Wanneer financiële teams begrijpen hoe hun werk direct invloed heeft op klanttevredenheid en organisatiesucces, voelen ze zich meer betrokken om direct bij te dragen aan de organisatiedoelstellingen.

  1. Beloning voor Prestaties

Lean moedigt het belonen van prestaties en erkenning aan. Financiële teams kunnen beloningen of erkenningssystemen implementeren om uitmuntendheid en bijdragen aan verbeteringen te vieren, wat de betrokkenheid stimuleert.

Wil jij de betrokkenheid van jouw financiële team vergroten en leren hoe je Lean in jouw financiële team toepast? Schrijf je dan in voor onze opleiding “Lean voor Financials” en ontdek hoe Lean-principes kunnen helpen bij het opbouwen van een meer betrokken en efficiënt financieel team.

Wil jij de prestaties van jouw financiële team vergroten en leren hoe je Lean in jouw financiële team toepast? Schrijf je dan in voor onze opleiding “Lean voor Financials” en ontdek hoe Lean-principes kunnen helpen bij het opbouwen van een meer betrokken en efficiënt financieel team.

Meer informatie over de opleiding

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw vakgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Contact en vragen

We vertellen veel. Niet gek, want we hebben ook veel te bieden. Heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Contact

Ontdek meer over AAG

Bekijk onze expertises en klantcases of lees meer over ons!

Onze expertises

Betere zorg begint met een goede basis. Benieuwd hoe we zorgorganisaties daarbij helpen?

Ja, zeker!

Klantcases

Hoe we andere zorgorganisaties hebben geholpen om de zorg beter te maken?

Laat je inspireren!

Wij van AAG

We helpen zorgorganisaties om hun bedrijfskundige processen te verbeteren.

Vertel me meer
Search