Skip to content
Terug naar kennisbank

Hoe Lean de kwaliteit van financiële processen verhoogt

Auteur: Rens Adam

Betrouwbare financiële gegevens en nauwkeurige analyses vormen de ruggengraat van besluitvorming voor zorgorganisaties. Het leveren van kwaliteit in financiële processen en rapportages is daarom een essentieel onderdeel van succesvolle bedrijfsvoering. Lean-methodologie biedt een bewezen aanpak om deze kwaliteit te waarborgen en te verbeteren.

Kwaliteit van financiële gegevens is cruciaal om verschillende redenen

Besluitvorming: Financiële gegevens staan aan de basis van vrijwel alle belangrijke besluiten. Als deze gegevens niet nauwkeurig en betrouwbaar zijn, kunnen besuiten verkeerd uitpakken.

Compliance en Regulering: In de zorg zijn strikte regelgeving en naleving van wetten en voorschriften vereist. Kwalitatief hoogwaardige financiële rapportages zijn essentieel om aan deze vereisten te voldoen.

Operationele Efficiëntie: Financiële processen die efficiënt en van hoge kwaliteit zijn, dragen bij aan de algemene operationele efficiëntie van een organisatie.

Lean helpt bij het verbeteren van de kwaliteit van financiële processen door

Verspilling te elimineren: Lean identificeert en elimineert verspilling in processen, waaronder fouten, dubbel werk en vertragingen, wat de kwaliteit verbetert.

Standaardisatie: Lean moedigt de standaardisatie van processen en procedures aan, wat leidt tot consistentie en betrouwbaarheid.

Continue Verbetering: Lean-culturen bevorderen voortdurende verbetering, wat betekent dat financiële teams altijd op zoek zijn naar manieren om de kwaliteit te verhogen.

Wil jij de prestaties van jouw financiële team vergroten en leren hoe je Lean in jouw financiële team toepast? Schrijf je dan in voor onze opleiding “Lean voor Financials” en ontdek hoe Lean-principes kunnen helpen bij het opbouwen van een meer betrokken en efficiënt financieel team.

Meer informatie over de opleiding

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw vakgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Contact en vragen

We vertellen veel. Niet gek, want we hebben ook veel te bieden. Heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Contact

Ontdek meer over AAG

Bekijk onze expertises en klantcases of lees meer over ons!

Onze expertises

Betere zorg begint met een goede basis. Benieuwd hoe we zorgorganisaties daarbij helpen?

Ja, zeker!

Klantcases

Hoe we andere zorgorganisaties hebben geholpen om de zorg beter te maken?

Laat je inspireren!

Wij van AAG

We helpen zorgorganisaties om hun bedrijfskundige processen te verbeteren.

Vertel me meer
Search