Skip to content
Terug naar kennisbank

Grenzen kleine en grote werkgevers voor WHK 2024

Onlangs maakte UWV de grenzen voor 2024 tussen kleine, middelgrote en grote werkgevers voor de Werkhervattingskas (WHK) bekend.

De opbouw van de premie die werkgevers betalen voor de WHK is afhankelijk van de omvang van de organisatie. Werkgevers die via UWV zijn verzekerd voor de risico’s van arbeidsongeschiktheid, dragen gedifferentieerde premie WHK af. De hoogte van de WHK-premie hangt af van de omvang van een organisatie: klein, middelgroot of groot. De grenzen voor deze indeling voor volgend jaar staan in het Besluit gedifferentieerde premie Werkhervattingskas 2024 dat UWV onlangs publiceerde.

In welke categorie een organisatie in 2024 valt, hangt af van het gemiddelde premieplichtig loon in 2022. Die bedraagt volgens het Centraal Planbureau (CPB) € 37.700. In 2024 ligt de grens tussen kleine en middelgrote werkgevers daarom bij een loonsom van maximaal € 942.500 (25 x € 37.700). Werkgevers met een premieplichtig loon in 2022 van meer dan € 3.770.000 (100 x € 37.700) vallen in 2024 in de categorie grote werkgever. Deze grenzen zijn ook van belang voor de gedifferentieerde premie voor het Arbeidsongeschiktheidsfonds (AOF) in 2024.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw vakgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Contact en vragen

We vertellen veel. Niet gek, want we hebben ook veel te bieden. Heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Contact

Ontdek meer over AAG

Bekijk onze expertises en klantcases of lees meer over ons!

Onze expertises

Betere zorg begint met een goede basis. Benieuwd hoe we zorgorganisaties daarbij helpen?

Ja, zeker!

Klantcases

Hoe we andere zorgorganisaties hebben geholpen om de zorg beter te maken?

Laat je inspireren!

Wij van AAG

We helpen zorgorganisaties om hun bedrijfskundige processen te verbeteren.

Vertel me meer
Search