Duurzame inzetbaarheid financieren? Vraag nu subsidie aan!
In de dynamische wereld van zorg en welzijn is het essentieel dat medewerkers fit, gemotiveerd en competent blijven om hun werk te doen. Als HR-professionals kunnen we hen daarin ondersteunen door duurzame inzetbaarheid onder de aandacht te brengen. Maar wist je al dat je vanaf 1 september subsidie kunt aanvragen om duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie te bevorderen?
Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft een subsidie geïntroduceerd voor activiteiten die de duurzame inzetbaarheid van medewerkers vergroten. Hiervoor is de regeling ‘Maatwerk Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden’ (MDIEU) in het leven geroepen. Deze regeling biedt financiële ondersteuning aan werkgevers die willen investeren in de vitaliteit en ontwikkeling van hun medewerkers. Een unieke kans om actief bij te dragen aan een vitale en veerkrachtige toekomst voor medewerkers en je organisatie!
Waarvoor is de MDIEU-subsidie?
De MDIEU-subsidie biedt organisaties de kans om tot wel 50% van de kosten vergoed te krijgen voor projecten of programma’s van minimaal €150.000, die gericht zijn op het:
Waarom is aanvragen een goed idee?
De zorg- & welzijnssector staat onder druk. Vergrijzing, de toename van complexe zorgvragen en de uitdagingen van de hedendaagse arbeidsmarkt maken het noodzakelijk om te investeren in de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Met de MDIEU kun je als HR-professional concrete stappen zetten om medewerkers te ondersteunen, hun welzijn te vergroten en tegelijkertijd de kwaliteit van de zorg te waarborgen.
Hoe werkt het aanvragen?
Van 1 september tot en met 30 november 2023 heb je de mogelijkheid om de MDIEU-subsidie aan te vragen. Waarschijnlijk volgt er in 2024 nog een aanvraagronde. Het SZW heeft diverse formats beschikbaar gesteld die je helpen bij de aanvraag. Het stappenplan is als volgt:
Start met een analyse van de huidige situatie binnen jouw organisatie. Welke knelpunten zijn er rondom duurzame inzetbaarheid en – indien van toepassing – eerder stoppen met werken? Zo’n analyse geeft je een beeld van welke activiteiten daarbij kunnen helpen.
Vervolgens stel je een concreet plan van aanpak op waarin je beschrijft welke activiteiten een oplossing bieden voor de knelpunten die in stap 1 naar voren zijn gekomen. Daarnaast maak je een begroting.
Om subsidie te kunnen aanvragen maak je een account aan op het Subsidieportaal Uitvoering van Beleid.
Sinds 1 september kun je je aanvraag indienen. Dit doe je door via het Subsidieportaal het elektronische aanvraagformulier in te vullen. Als bijlage voeg je de bedrijfsanalyse, het activiteitenplan en de begroting toe. Na 13 weken ontvang je een beslissing op de aanvraag.
Heb je vragen?
Neem contact met ons op of kijk op de website van het ministerie SZW.
Deel dit bericht:
Ontdek meer over AAG
Bekijk onze expertises en klantcases of lees meer over ons!