Skip to content
Terug naar kennisbank

CO2-registratieverplichting uitgesteld

De inwerkingtreding van de CO2-registratieverplichting voor werkgevers met 100 werknemers of meer is wederom uitgesteld van 1 januari 2024 naar 1 juli 2024.

Het besluit, dat voortkomt uit het Klimaatakkoord, is al meerdere keren uitgesteld. De Raad van State heeft onlangs advies uitgebracht over het besluit en hierin verzocht om de regels meer te verduidelijken voordat een besluit wordt genomen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de grenswaarde die vanaf 2030 kan gaan gelden voor de CO2-uitstoot per gereisde zakelijke kilometer van werknemers. In de laatste versie bedraagt die grenswaarde 96 gram, maar mogelijk is verhoging nodig omdat het kabinet tussentijds heeft besloten de algehele CO2-uitstoot nog verder te verminderen. Vanwege een minimale invoertermijn van twee maanden is invoering per 1 januari 2024 niet meer haalbaar en wordt de verplichte datum van rapporteren van 1 januari 2024 verschoven naar 1 juli 2024.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw vakgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Contact en vragen

We vertellen veel. Niet gek, want we hebben ook veel te bieden. Heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Contact

Ontdek meer over AAG

Bekijk onze expertises en klantcases of lees meer over ons!

Onze expertises

Betere zorg begint met een goede basis. Benieuwd hoe we zorgorganisaties daarbij helpen?

Ja, zeker!

Klantcases

Hoe we andere zorgorganisaties hebben geholpen om de zorg beter te maken?

Laat je inspireren!

Wij van AAG

We helpen zorgorganisaties om hun bedrijfskundige processen te verbeteren.

Vertel me meer
Search