Skip to content
Terug naar kennisbank

Bestrijd de hitte

Na alle regen zou je het niet meer zeggen, maar de afgelopen jaren hebben we een aantal erg warme zomers achter de rug. Als gevolg van de opwarming van het klimaat is de verwachting dat extreem weer vaker voor gaat komen: lange warme periodes, recordtemperaturen, langdurige droogte of, zoals nu, juist veel regenval.

De afgelopen jaren is gebleken dat dit tot een toename van warmte gerelateerde gezondheids- en gedragsproblemen leidt, zeker in een omgeving waar mensen extra kwetsbaar zijn. Het is dan ook logisch dat hier steeds meer aandacht voor is en dat om oplossingen gevraagd wordt.

Tegelijkertijd zijn we onze leefomgeving steeds meer aan het koelen: in de auto, op kantoor en in de winkel. Daardoor vinden we steeds normaler dat er een constante temperatuur in onze leefomgeving is.

De makkelijkste oplossing voor de zorg lijkt dan ook  te zijn: “doe maar een airco”. Maar dat levert meer nadelen dan voordelen op. Door de verminderde weerstand van onze cliënten en medewerkers tegen temperatuurswisselingen en door de verhoging van ons energieverbruik.

Maar wat moet je dan wel doen? Volgens de Ladder van Koeling van OSKA zijn er effectieve én duurzame oplossingen te bedenken om oververhitting te bestrijden:

  1. Zorg voor een koele omgeving;
  2. Weer de warmte;
  3. Zorg voor passieve koeling.

Mocht dat niet voldoende blijken, dan kun je aanvullend kiezen voor actieve koeling. Na de voorgaande stappen heb je die echter minder vaak nodig en zal het energieverbruik lager zijn.

Bron: OSKA / ISSO

Komt dit je bekend voor? Wij helpen je graag om de beste oplossing voor jouw situatie te bedenken. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw vakgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Contact en vragen

We vertellen veel. Niet gek, want we hebben ook veel te bieden. Heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Contact

Ontdek meer over AAG

Bekijk onze expertises en klantcases of lees meer over ons!

Onze expertises

Betere zorg begint met een goede basis. Benieuwd hoe we zorgorganisaties daarbij helpen?

Ja, zeker!

Klantcases

Hoe we andere zorgorganisaties hebben geholpen om de zorg beter te maken?

Laat je inspireren!

Wij van AAG

We helpen zorgorganisaties om hun bedrijfskundige processen te verbeteren.

Vertel me meer
Search