Skip to content
Terug naar kennisbank

Beschikking tegemoetkomingen WTL 2023 verstuurd door Belastingdienst

Heb je als organisatie recht op één of meer tegemoetkomingen uit de Wet tegemoetkomingen loondomein (WTL)? Dan ontvang je vóór 1 augustus 2024 een beschikking van de Belastingdienst. In de beschikking staat het bedrag van de tegemoetkomingen, dat de Belastingdienst binnen zes weken na dagtekening gaat uitbetalen. Het bedrag van de beschikking is gebaseerd op de definitieve berekening.

Niet eens met de beschikking?

De beschikking kan afwijken van de voorlopige berekening die je eerder van UWV hebt ontvangen. Bijvoorbeeld omdat je tot en met 1 mei 2024 de aangiften loonheffingen nog hebt gecorrigeerd.

Controleer de verloonde uren

Wijkt de beschikking af van wat je had verwacht? En heb je de aangiften tot en met 1 mei 2024 niet meer gecorrigeerd? Controleer dan eerst of dit komt door afrondingsverschillen: vergelijk de beschikking goed met de verloonde uren uit de aangiften loonheffingen en niet met de uren uit de eigen loonadministratie. In de aangiften loonheffingen worden de uren uit de loonadministratie namelijk afgerond op hele uren en dit is de basis voor de tegemoetkomingen WTL. Ben je het hierna nog steeds niet eens met de beschikking? Dan kan je bezwaar maken.

Toch nog fouten in de aangiften over 2023?

Heb je toch nog een fout ontdekt in de aangiften loonheffingen? Let er dan op dat je nog steeds verplicht bent om de fout te herstellen door de aangifte te corrigeren. Helaas geeft deze correctie geen recht meer op een extra tegemoetkoming WTL. Correcties tot en met 1 mei 2024 worden meegenomen in de definitieve berekening. Daarna niet meer. Het is mogelijk dat de Belastingdienst een bedrag terugvordert, wanneer je (een deel van) de tegemoetkomingen WTL onterecht hebt ontvangen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit jouw vakgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden

Contact en vragen

We vertellen veel. Niet gek, want we hebben ook veel te bieden. Heb je een specifieke vraag? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

Contact

Ontdek meer over AAG

Bekijk onze expertises en klantcases of lees meer over ons!

Onze expertises

Betere zorg begint met een goede basis. Benieuwd hoe we zorgorganisaties daarbij helpen?

Ja, zeker!

Klantcases

Hoe we andere zorgorganisaties hebben geholpen om de zorg beter te maken?

Laat je inspireren!

Wij van AAG

We helpen zorgorganisaties om hun bedrijfskundige processen te verbeteren.

Vertel me meer
Search